Molnár Péter a MOME Design Intézet új igazgatója

Date:
Április 19-i hatállyal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szenátusi tanácsa egyhangú támogatás mellett Molnár Pétert nevezte ki a MOME Design Intézetének igazgatói munkakörébe.

Április 19-i hatállyal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szenátusi tanácsa egyhangú támogatás mellett Molnár Pétert  nevezte ki a MOME Design Intézetének igazgatói munkakörébe.

Molnár Péter 2013-ban végzett a MOME-n, formatervező szakon, majd a Maform design stúdió szolgáltatás üzletágát vezette alapító-ügyvezetőként 2022-ig.

Egy sikeres exit után visszatért az alma materbe, hogy az akadémia területén kamatoztassa tudását és tapasztalatait a MOME, a Design Intézet, valamint a design egyetemes ügyének előmozdítására.

Folyamatban lévő doktori tanulmányainak kutatási témája a tervezői kompetencia fejlesztés.

Gratulálunk a kinevezéshez!

More news

Geometriai modellnek indult, majd a világ egyik legismertebb térbeli logikai játéka lett belőle. Generációk nőttek fel a bűvös kocka oldalait forgatva, és a mai napig versenyeket rendeznek abból, ki tudja minél rövidebb idő alatt kirakni, azaz a kilenc azonos színű kisebb kockát egy-egy oldalra mozgatni anélkül, hogy szétszedné. A bűvös kocka, amelyet Rubik Ernő a MOME elődintézményében, az Iparművészeti Főiskolán alkotott meg, 2024-ben ünnepli 50. születésnapját, sőt alkotója is jubilál, idén 80 éves.

A közlekedést forradalmasító hibrid villamos, moduláris babakocsi, az otthoni edzést segítő innovatív VR-szemüveg és edzőpad, valamint egy nehéz terepre tervezett hordágy is díjat nyert a Red Dot „Design Concept” kategóriájában. Közös bennük, hogy mindegyik koncepciót MOME-hallgatók alkották. A pályázást a világ legfontosabb designdíjára a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új felkészítő programja támogatta, amely olyan jól sikerült, hogy a tizenkét részt vevő pályaműből öt máris elismerést kapott.

Egyetemünkön régóta hagyomány, hogy a MOME Diploma vizuális identitása, kezdve a grafikai arculattól az alapszakos és mesterszakos hallgatók portréfotózásáig, pályázat útján hallgatói kézbe kerül. Az évről évre megújuló koncepció így belülről tükrözi az egyetem közösségét, fontos korlenyomatot, az egyes évfolyamok egyedi emléktárát létrehozva.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121