Molnár Péter a MOME Design Intézet új igazgatója

Date:
Április 19-i hatállyal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szenátusi tanácsa egyhangú támogatás mellett Molnár Pétert nevezte ki a MOME Design Intézetének igazgatói munkakörébe.

Április 19-i hatállyal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szenátusi tanácsa egyhangú támogatás mellett Molnár Pétert  nevezte ki a MOME Design Intézetének igazgatói munkakörébe.

Molnár Péter 2013-ban végzett a MOME-n, formatervező szakon, majd a Maform design stúdió szolgáltatás üzletágát vezette alapító-ügyvezetőként 2022-ig.

Egy sikeres exit után visszatért az alma materbe, hogy az akadémia területén kamatoztassa tudását és tapasztalatait a MOME, a Design Intézet, valamint a design egyetemes ügyének előmozdítására.

Folyamatban lévő doktori tanulmányainak kutatási témája a tervezői kompetencia fejlesztés.

Gratulálunk a kinevezéshez!

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121