MOME alumni nyerte az idei MODEM-díjat

Date:
Július 29-én adták át az idei MODEM-díjat, amelyet a MOME alumnusa, Bíró Dávid nyert el pályázatával.

A Modern és Kortárs Művészeti Központ pályakezdő magyar képzőművészek számára hirdeti meg a Modem-díjat, és olyan magyarországi felsőoktatási intézményben művészeti diplomát szerzett jelentkezők pályázatát várták, akik idén fejezték be a tanulmányaikat. 60 pályázó és 7 döntőbe jutott versenyző közül választották a MOME Fotográfia mesterszakon végzett Bíró Dávidot, akinek munkáiban a digitális technika és annak hatásai fontos szerepet játszanak.    

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121