MOME alumni nyerte az idei MODEM-díjat

Date:
Július 29-én adták át az idei MODEM-díjat, amelyet a MOME alumnusa, Bíró Dávid nyert el pályázatával.

A Modern és Kortárs Művészeti Központ pályakezdő magyar képzőművészek számára hirdeti meg a Modem-díjat, és olyan magyarországi felsőoktatási intézményben művészeti diplomát szerzett jelentkezők pályázatát várták, akik idén fejezték be a tanulmányaikat. 60 pályázó és 7 döntőbe jutott versenyző közül választották a MOME Fotográfia mesterszakon végzett Bíró Dávidot, akinek munkáiban a digitális technika és annak hatásai fontos szerepet játszanak.    

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121