MOME animációkkal indul a nyár

Date:
Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Idén 11. alkalommal, június 1-7. között rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. A legújabb magyar és külföldi rövidfilmeket felvonultató szemle animációs filmeket bemutató szekciójába az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is több, a MOME Animáció szakához kapcsolódó alkotás került. Buda Flóra Anna frissen, a cannes-i filmfesztiválon díjat nyert filmje, a 27, és Mira Zénó Fox Tossing, az Annecy Animációs Fesztiválra beválogatott alkotása is érkeznek a Friss Húsra. Vetítik még  Erhardt Domonkos Szemem Sarka, Hegyi Olivér A szív kertje, Fábián Nikolett Nyugvó köd, Mariai Gábor Remete sziget és Hárshegyi Vivien Felhők felett című filmeket is.  

A 2023-ban 16. alkalommal megrendezésre kerülő KAFF kifejezetten az animációs filmekre fókuszál. A kecskeméti fesztiválon június 21-25. között a Rövidfilmek szekcióban a beválogatott 19 film közül 17-et MOME Animáció szakon végzett, illetve épp diplomázó rendező készített. A már említett alkotásokon túl, szerepelni fog Molnár Eszter A mosógépen túl, Bogyó Péter The Pattern, Alexander Gratzer In the upper room, Kühnel-Szabó Anita Apád, Bucsi Réka Intermission, Bogyó Péter Peripato, Erdélyi Judit Meditáció alkonyatkor és Mira Zénó Jelenlétről című filmje is.  

További információ: 

11. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál 
https://www.frisshusbudapest.com/ 

16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál 
https://2023.kaff.hu/ 
 

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121