MOME animációkkal indul a nyár

Date:
Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Idén 11. alkalommal, június 1-7. között rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. A legújabb magyar és külföldi rövidfilmeket felvonultató szemle animációs filmeket bemutató szekciójába az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is több, a MOME Animáció szakához kapcsolódó alkotás került. Buda Flóra Anna frissen, a cannes-i filmfesztiválon díjat nyert filmje, a 27, és Mira Zénó Fox Tossing, az Annecy Animációs Fesztiválra beválogatott alkotása is érkeznek a Friss Húsra. Vetítik még  Erhardt Domonkos Szemem Sarka, Hegyi Olivér A szív kertje, Fábián Nikolett Nyugvó köd, Mariai Gábor Remete sziget és Hárshegyi Vivien Felhők felett című filmeket is.  

A 2023-ban 16. alkalommal megrendezésre kerülő KAFF kifejezetten az animációs filmekre fókuszál. A kecskeméti fesztiválon június 21-25. között a Rövidfilmek szekcióban a beválogatott 19 film közül 17-et MOME Animáció szakon végzett, illetve épp diplomázó rendező készített. A már említett alkotásokon túl, szerepelni fog Molnár Eszter A mosógépen túl, Bogyó Péter The Pattern, Alexander Gratzer In the upper room, Kühnel-Szabó Anita Apád, Bucsi Réka Intermission, Bogyó Péter Peripato, Erdélyi Judit Meditáció alkonyatkor és Mira Zénó Jelenlétről című filmje is.  

További információ: 

11. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál 
https://www.frisshusbudapest.com/ 

16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál 
https://2023.kaff.hu/ 
 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121