MOME-diplomaprojektek a Global Creative Graduate Showcase 2024 shortlistjén

Az Arts Thread, a feltörekvő tervezők és művészek vezető digitális platformja ötödik alkalommal rendezi meg a Global Creative Graduate Showcase-t, amely a világ bármely pontján művészeti vagy design szakon végzett hallgatók legizgalmasabb diplomaprojektjeit listázza. Idén több mint ötezer hallgató töltötte fel a diplomamunkáját, amelyek közül az Arts Thread független szakértői zsűrije választotta ki a szűkített listát. Erre szavazhat most a közönség. A 2024-es shortlistre tizenegy frissen végzett MOME hallgató is felkerült!

A „product/architecture/interiors” kategóriában szerepel: Teket Ádám Urban Oasis 2030, Szokalopulosz Zoé Forevernest Kid’s Bed, Gulya Nóra Sustanics Effects, valamint Lukovics Flóra I’ll Eat It When I See It projektje. A „fine art / photography / craft / jewelry” kategóriában kiválasztották Gyeviki Hajnal Data Driven Ceramics – Sensitisation on the Ecology of Lake Balaton, Tóth Hunor Between the Church and the Abyss, Koroknai Patrícia Limbus, Tóth Lala My Diploma Collection és Nagy Fanni Someday című munkáját, a „fashion/accessories/textiles” kategóriában pedig Frankó Nóra Moiré Bags és Pitenyák Boglárka +–x kollekcióját. 

Itt szavazhatsz a projektekre: https://www.artsthread.com/events/globalcreativegraduateshowcase 

 

More news

Budapest–Róma A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Collegium Hungaricum Róma rezidenciaprogramot indít a művészi kreativitás, az interdiszciplinaritás és a kulturális értékteremtés jegyében. A két intézmény együttműködésében létrejövő Római Hallgatói Rezidenciaprogram ünnepélyes szerződésének az aláírására október 21-én, a MOME Campusán került sor.

Az Elle magazin harmadik alkalommal rendezi meg az ELLE Decoration International Design Awards Hungaryt (EDIDA), amelyen a hazai design kiemelkedő alkotóit díjazzák. A MOME-alumni tervezői idén is nagy számban szerepelnek a díj shortlistjén, mind „Az Év Fiatal Tervezője”, „Az Év Terméke”, „Az Év Márkája” és „Az Év Fenntartható Kezdeményezése” kategóriákban.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti elkötelezettségének újabb bizonyítékaként, valamint a FISU Healthy Campus program részeként a GreenGo- és a MOL Bubi-együttműködés keretében a MOME új, zöld közlekedési lehetőségeket biztosít minden hallgató, oktató és dolgozó számára, zöld közlekedésre ösztönözve az egyetem közösségét a Zugligeti úti Campus vonzatában is.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121