MOME-s hallgató a Paris Photo Carte Blanche Students díj shortlistese

Date:
Legát Anna Franciska, a MOME Fotográfia szakjának egykori BA és jelenlegi MA hallgatója Pokoli éden című sorozatával került be a neves nemzetközi fotóvásár díjának shortlistesei közé.

A Paris Photo Carte Blanche Students díjának célja a kiemelkedő fiatal fotográfusok felfedezése és pályafutásuk segítése. A négy nyertest több mint száz európai fotó- és képzőművészeti iskola hallgatói közül választják ki, és munkáikkal részt vehetnek a világ legnagyobb nemzetközi fotóvásárán, a november 10. és 13. között a Grand Palais-ban megrendezett Paris Photon. A díjazott projekteket október közepétől november végéig a párizsi Gare de Nord vasútállomáson is kiállítják. 
Pokoli éden című fotósorozatában Legát Anna Franciska a ‘70-es, ‘80-as évek szocializmusának abszurditását mutatja be; dokumentarista stílusú képein a szülei emlékei alapján teremt fiktív helyzeteket, rámutatva a múlt szubjektivitására és a lehetséges narratívák sokféleségére.  

Franciska projektjét még júniusban a holland fotográfia biennálumi BredaPhoto nemzetközi tehetségprogramjába is beválogatták. Munkáját két fordulóban, kilenc európai művészeti akadémia több mint kétszáz pályázója közül választották ki. Az ő és a másik nyolc bejutott alkotó fotóit a BredaPhoto Fesztiválon, egy nagyszabású kiállítás keretében lehet majd megtekinteni szeptember 8-tól. 

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121