MOME-s hallgató a Paris Photo Carte Blanche Students díj shortlistese

Date:
Legát Anna Franciska, a MOME Fotográfia szakjának egykori BA és jelenlegi MA hallgatója Pokoli éden című sorozatával került be a neves nemzetközi fotóvásár díjának shortlistesei közé.

A Paris Photo Carte Blanche Students díjának célja a kiemelkedő fiatal fotográfusok felfedezése és pályafutásuk segítése. A négy nyertest több mint száz európai fotó- és képzőművészeti iskola hallgatói közül választják ki, és munkáikkal részt vehetnek a világ legnagyobb nemzetközi fotóvásárán, a november 10. és 13. között a Grand Palais-ban megrendezett Paris Photon. A díjazott projekteket október közepétől november végéig a párizsi Gare de Nord vasútállomáson is kiállítják. 
Pokoli éden című fotósorozatában Legát Anna Franciska a ‘70-es, ‘80-as évek szocializmusának abszurditását mutatja be; dokumentarista stílusú képein a szülei emlékei alapján teremt fiktív helyzeteket, rámutatva a múlt szubjektivitására és a lehetséges narratívák sokféleségére.  

Franciska projektjét még júniusban a holland fotográfia biennálumi BredaPhoto nemzetközi tehetségprogramjába is beválogatták. Munkáját két fordulóban, kilenc európai művészeti akadémia több mint kétszáz pályázója közül választották ki. Az ő és a másik nyolc bejutott alkotó fotóit a BredaPhoto Fesztiválon, egy nagyszabású kiállítás keretében lehet majd megtekinteni szeptember 8-tól. 

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121