MOME-s hallgató a Paris Photo Carte Blanche Students díj shortlistese

Date:
Legát Anna Franciska, a MOME Fotográfia szakjának egykori BA és jelenlegi MA hallgatója Pokoli éden című sorozatával került be a neves nemzetközi fotóvásár díjának shortlistesei közé.

A Paris Photo Carte Blanche Students díjának célja a kiemelkedő fiatal fotográfusok felfedezése és pályafutásuk segítése. A négy nyertest több mint száz európai fotó- és képzőművészeti iskola hallgatói közül választják ki, és munkáikkal részt vehetnek a világ legnagyobb nemzetközi fotóvásárán, a november 10. és 13. között a Grand Palais-ban megrendezett Paris Photon. A díjazott projekteket október közepétől november végéig a párizsi Gare de Nord vasútállomáson is kiállítják. 
Pokoli éden című fotósorozatában Legát Anna Franciska a ‘70-es, ‘80-as évek szocializmusának abszurditását mutatja be; dokumentarista stílusú képein a szülei emlékei alapján teremt fiktív helyzeteket, rámutatva a múlt szubjektivitására és a lehetséges narratívák sokféleségére.  

Franciska projektjét még júniusban a holland fotográfia biennálumi BredaPhoto nemzetközi tehetségprogramjába is beválogatták. Munkáját két fordulóban, kilenc európai művészeti akadémia több mint kétszáz pályázója közül választották ki. Az ő és a másik nyolc bejutott alkotó fotóit a BredaPhoto Fesztiválon, egy nagyszabású kiállítás keretében lehet majd megtekinteni szeptember 8-tól. 

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121