MOME-sikerek a 24. Tervezőgrafikai Biennálén

Date:
Március elején zajlott a 24. Tervezőgrafikai Biennálé a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, ahol számos MOME Tervezőgrafika BA- és MA-hallgató, valamint oktatóink is kiállítottak.

Az 1978-ban indított esemény a tervezőgrafika-művészet hazai periodikus kiállítássorozata, amelynek célja, hogy bemutassa a tervezőgrafika stílusainak nemzetközi alakulását, új értékeit és generációit. Az eseményen idén először adták át a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem díját a Moholy-Nagy szellemiségét legjobban kifejező alkotásnak: az elismerést Visnyai Zoltán nyerte el.

A további díjazottak között van Palotai Gábor, a MOME címzetes egyetemi tanára, aki Konecsni György-életműdíjat kapott, valamint a DE_FORM, amelynek tagjai a Kulturális és Innovációs Minisztérium díját vehették át. A Magyar Művészeti Akadémia díját a MOME jogelődjének számító Iparművészeti Egyetemen végzett Boskovitz Oszkárnak ítélték. A díjzsűriben dolgozott Balla Dóra, a MOME docense, a válogatózsűrizésben részt vett Pilbák Petra MOME-doktoranda, óraadó tanár és Bárdy Anna MOME-alumna is. 

További információ
 

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121