„Nem az a célom, hogy az emberek szájába adjam a választ” – Varga Domonkos portfóliója

Date:
Varga Domonkos idei Stefan Lengyel ösztöndíjas hallgató szinte kizárólag dokumentarista fotózással foglalkozott, de hamar rájött arra, hogy szeretné megtalálni önálló hangját, azt a stílust, amellyel teljesen azonosulni tud.

Első személyes projektjét, a Res Materialis-t másodéves hallgatóként készítette el, a sorozat – amellett, hogy pozitív visszhangot kapott – teljesen megváltoztatta a munkáira jellemző képi világot. A fiatal fotós projektjei azóta a különféle társadalmi jelenségek és ideológiák dekonstruálásán alapulnak, hiszen nem titkolt célja, hogy metaforikus képeivel napjaink komoly problémáira hívja fel az emberek figyelmét.

Teljes cikk a Designisso-n... 

More news

Egyre fontosabb szerepet játszanak a hétköznapokban a különböző társadalmi problémák, melyekre mindenképp megoldást kell találnunk – a kérdés azonban az, hogy milyen módon.

Óriási méretű, fülesbagoly-családot ábrázoló világítótestekkel bővített látványos falfestmény készült el Veszprémben. A város a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésének köszönhetően gazdagodott új színfolttal.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121