„Nem az a célom, hogy az emberek szájába adjam a választ” – Varga Domonkos portfóliója

Date:
Varga Domonkos idei Stefan Lengyel ösztöndíjas hallgató szinte kizárólag dokumentarista fotózással foglalkozott, de hamar rájött arra, hogy szeretné megtalálni önálló hangját, azt a stílust, amellyel teljesen azonosulni tud.

Első személyes projektjét, a Res Materialis-t másodéves hallgatóként készítette el, a sorozat – amellett, hogy pozitív visszhangot kapott – teljesen megváltoztatta a munkáira jellemző képi világot. A fiatal fotós projektjei azóta a különféle társadalmi jelenségek és ideológiák dekonstruálásán alapulnak, hiszen nem titkolt célja, hogy metaforikus képeivel napjaink komoly problémáira hívja fel az emberek figyelmét.

Teljes cikk a Designisso-n... 

More news

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121