„Nem az a célom, hogy az emberek szájába adjam a választ” – Varga Domonkos portfóliója

Date:
Varga Domonkos idei Stefan Lengyel ösztöndíjas hallgató szinte kizárólag dokumentarista fotózással foglalkozott, de hamar rájött arra, hogy szeretné megtalálni önálló hangját, azt a stílust, amellyel teljesen azonosulni tud.

Első személyes projektjét, a Res Materialis-t másodéves hallgatóként készítette el, a sorozat – amellett, hogy pozitív visszhangot kapott – teljesen megváltoztatta a munkáira jellemző képi világot. A fiatal fotós projektjei azóta a különféle társadalmi jelenségek és ideológiák dekonstruálásán alapulnak, hiszen nem titkolt célja, hogy metaforikus képeivel napjaink komoly problémáira hívja fel az emberek figyelmét.

Teljes cikk a Designisso-n... 

More news

A MOME és a Neumann János Egyetem közös fejlesztésű járműve forradalmasíthatja a városi áruszállítást - Hidrogénnel és napenergiával működő járművet mutatott be a dubaji klímacsúcson a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Neumann János Egyetem. A két egyetem kollaborációjában készült három kerekű, multifunkcionális szállító járművet december 1-én láthatta először a nagyközönség az ENSZ COP28 klímacsúcson. A prototípus egyenesen a fejlesztők keze alól, a műhelyből utazott Dubajba.

Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorának köszöntőjével vehette át a 17. Moholy-Nagy-díjat Gazdag Gyula filmrendező, forgatókönyvíró a University of California, Los Angeles (UCLA) Film, Televízió és Digitális Média Tanszékének emeritus professora, a Sundance Filmmakers Lab művészeti vezetője.

A MOME is támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság Kettőskarrier-programját - 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást november 29-én a Magyar Olimpiai Bizottság. A Kettőskarrier-program célja, hogy a sportolóknak ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, a sport és a munka között, valamint, hogy támogassa őket céljaik elérésében, legyen szó fizikai vagy mentális segítségről.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121