Pragmatist Aesthetics: Looking Back after 30 Years – Interjú Kristina Höök interakció-tervezővel

Date:
2022 májusában került megrendezésre a MOME Doktori Iskola szervezésében a „The Promise of Pragmatist Aesthetics: Looking Forward after 30 Years” című négynapos nemzetközi konferencia. Az egyik kiemelt előadóként Kristina Höök, a KTH Royal Institute of Technology professzora és az interakció-tervezés szakértője a Soma Design lehetőségeiről beszélt.

Höök koncepciója figyelembe veszi a designer saját testi dimenzióját és a digitális tervezés, digitális technológia sajátosságait is. A „Designing with the Body” című könyv szerzője olyan eredményeket ösztönöz, amelyek a felhasználók számára megnyitják az utat az elmélyült esztétikai élmény és a reflexív értelmezés előtt. Csapatával többek között olyan interaktív berendezési tárgyakat, bútorokat tervezett, amelyek növelik a testtudatosságot, de létrehozott már szorongáscsökkentő eszközt és táncosokkal együttműködő drónokat is. Ezek a kísérletek mind részei annak a Soma Design programnak, amibe Höök saját tervezői és oktatói tapasztalatain keresztül enged betekintést. 

A konferencia keretében Fogarasy Tamás UX-designer, a MOME Interaction Design MA szakvezetője készített vele interjút.  

A konferencia honlapja: https://pae30.mome.hu  

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121