Szeptembertől új vezető a MOME-n

Date:
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány kuratóriumának egyhangú döntése értelmében, 2021. szeptember 1-től vezérigazgatóként csatlakozik a MOME csapatához Kun Zsuzsanna közgazdász.

2021.08.10.

A szakember korábban a MOL Csoport stratégiai elemzésekért felelős igazgatójaként, az IFUA Horváth & Partners szenior tanácsadójaként, valamint a NIBADA Analytics alapítójaként tevékenykedett. Vezérigazgatóként Kun Zsuzsanna felügyeli majd többek között a MOME gazdálkodásért, HR-politikáért, pályázati tevékenységért és márkaépítésért felelős egységeit.

"Az új vezérigazgató kiemelt feladata lesz a MOME új pénzügyi modelljének megalkotása, valamint az Egyetem első átfogó szervezetfejlesztésének előkészítése és megvalósítása is" —hangsúlyozta a kinevezés kapcsán Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME alapítványi elnöke. 

More news

A Jövő Egyeteme a MOME fejlesztéséről és átfogó megújulásáról szól, ami az idei év egyik kiemelt fókuszpontja. Az elmúlt időszakban tizenkét munkacsoport dolgozott a programon, akik a Jövő Egyeteme Műhely vezetésével, az egyetem polgárainak széleskörű bevonásával megvalósították a MOME történetének legátfogóbb tervezési folyamatát és kidolgozták a 2023 decemberében a Szenátus által támogatott Jövő Egyeteme program, azaz a „Három Iskola modell” részletes implementációs tervét. Most pedig újabb mérföldkőhöz ért az egyetem. 2024. július 18-án tartott ülésén a MOME Szenátusa meggyőző többséggel és ellenszavazat nélkül támogatásáról biztosította a tervezetet, így tovább folytatódhat a közös munka annak érdekében, hogy jövő télen életbe léphessen az új struktúra, és a MOME Európa meghatározó design-felsőoktatási intézményévé váljon...

A világ egyik legrangosabb digitális művészeti fesztiváljára, az Ars Electronica 2024-re kapott meghívást egyetemünk. A nagy múltú fesztivál Campus-sorozatában minden évben bemutat egy-egy művészeti egyetemet; a kiállítást a linzi egyetemmel közösen szervezik – Linz főterén ezúttal a MOME hallgatói mutatkozhatnak be. Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre és Nagy Ágoston kurátorok az elmúlt évek kiemelkedő diplomamunkáiból válogattak.

Új szimbólummal bővült azoknak az emléktárgyaknak a köre, amelyeket a MOME közösségének a tagjai egyetemi pályafutásuk különböző mérföldköveit elhagyva vehetnek át. Az összetartozást erősítő új jelkép egy esztergálással, forgácsolással készült polírozott felületű bronztárgy, a koncepció alapja a MOME emblémájából kiemelt „O” betű. A Fülöp József rektor kezdeményezésére alkotott tárgyat Ádám Krisztián, a MOME mesteroktatója tervezte, és 2024-től valamennyi képzési szint végzősei vehetik át az oklevelükkel együtt.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121