Szeptembertől új vezető a MOME-n

Date:
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány kuratóriumának egyhangú döntése értelmében, 2021. szeptember 1-től vezérigazgatóként csatlakozik a MOME csapatához Kun Zsuzsanna közgazdász.

2021.08.10.

A szakember korábban a MOL Csoport stratégiai elemzésekért felelős igazgatójaként, az IFUA Horváth & Partners szenior tanácsadójaként, valamint a NIBADA Analytics alapítójaként tevékenykedett. Vezérigazgatóként Kun Zsuzsanna felügyeli majd többek között a MOME gazdálkodásért, HR-politikáért, pályázati tevékenységért és márkaépítésért felelős egységeit.

"Az új vezérigazgató kiemelt feladata lesz a MOME új pénzügyi modelljének megalkotása, valamint az Egyetem első átfogó szervezetfejlesztésének előkészítése és megvalósítása is" —hangsúlyozta a kinevezés kapcsán Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME alapítványi elnöke. 

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121