There Is Always a Design Emergency - Paola Antonelli Masterclass

Date:
„A design az életről szól” - mondja Paola Antonelli, építész, a MoMA vezető kurátora, aki az elmúlt évek során többször vizsgálta a design szerepét a globális kihívások és a mindennapok összefüggésében egyebek közt a 2015-ös Design and Violence című MoMA projektben és könyvben, majd a 2019-es Broken Nature című XXII. milánói Triennálé alkalmával.

Mindezt szászszorosan mutatta meg a pandémia világszerte, ez volt az az időszak, amikor a design életbevágó kihívásokra válaszolt, az Egyesült Államok és Mexikó határától Kairóig, az intenzív osztálytól a digitális világig, a tárgyaktól a globális infrastruktúrákig. Az emberek a design, a designgondolkodás segítségével vészhelyzeteket oldottak meg nap mint nap.  
Antonelli előadásában a legégetőbb globális problémákra válaszoló designerek formálódó szerepéről, munkásságuk, gondolkodásmódjuk az egészre gyakorolt hatásáról kaphatunk képet a világ minden pontjáról gyűjtött jó gyakorlatokkal illusztrálva, bemutatva a design aktivizmust, amely egy a megszokottól eltérő tervezői attitűd, társadalmi, politikai változások előmozdítója.

Az előadás alapja a Design Emergency című könyv, melyet Antonelli Alice Rawsthorn designkritikus szerzőtársával még a pandémia idején egy azonos nevű Instagram csatorna elindítását követően írt. Az ebben megjelenő új szemléletmódot a magyar közönség a Design Világnapján, június 29-én Antonelli MOME-mesterkurzusán ismerheti meg: a There Is Always a Design Emergency című előadáson. 

A világhírű kurátor és szerző, akit a TIME Magazin a világ legfontosabb design-vizionáriusai közé választott, és aki a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemen, a Harvard Graduate School of Designban és a New York-i School of Visual Arts MFA programjában is tanított, most a MOME Alapítvány meghívására a Global Voices program keretében érkezik Budapestre, hogy az egyetem végzőseit köszöntse a MOME diplomaosztóján. 

Időpont: 2023.06.29., 18:00
Helyszín: MOME Filmstúdió 
Az esemény regisztrációköteles.
Regisztráció: https://www.addevent.com/event/OQ17480157 

 A rendezvény a MOME Alapítvány támogatásával, a Global Voices of MOME kezdeményezés keretében valósul meg.

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121