Történetmesélés adatvizualizáción keresztül – Data Storytelling témában szervez nyári egyetemet a MOME OPEN

Date:
Hatékonyabbá teszi a kommunikációt, jobb döntéshozatali módszerekhez és eredményekhez vezet, és számos területen lendítheti előre a vállalkozásokat:csak néhány érv, amely az adatvizualizáció mélyebb megismerése mellett szól, amelyre mindazoknak lehetősége lesz, akik részt vesznek a MOME OPEN Summer University nyári kurzusán.

Aki azon gondolkozik, hogy továbbképezze magát, annak biztosan azt mondanám, az adatvizualizáció terén tegye. Bármilyen területtel foglalkozik, lehet az jog, politika, orvostudomány vagy művészet, a képesség ezek vizuális kommunikációjára nagyban hozzájárul a karrierjéhez.” – fogalmazza meg Charlie Meyrick, a Bristoli Gazdasági Kutatóintézet központi menedzsere és a Bristoli Egyetem senior kutatója. A data storytelling, azaz az adatvizualizáción keresztüli történetmesélés valóban az utóbbi évek egyik legizgalmasabban fejlődő területe, mely hidat képez a business szféra és a kreatív szakmák között.  


Ezt erősíti meg Damla Cay, designkutató, a MOME Innovációs Központ munkatársa is, aki a nyári program vezetője lesz, és több mint 10 évnyi tapasztalattal rendelkezik az adatvizualizáció terén. Megítélése szerint a jövőben a terület jelentősége még tovább fog emelkedni, hiszen egyre több adat halmozódik fel, így mindenképpen szükséges lesz, hogy ezek feldolgozható és befogadható, és ahogy Damla megfogalmazza, etikus és humánus formában legyenek prezentálva.  
Az adatok képpé rendezésével a vállalkozások meggyőzőbbé, komplexebbé és világosabbá tehetik a tevékenységüket és kommunikációjukat, ezért a módszert egyre több helyen alkalmazzák, a technikák pedig folyamatosan fejlődnek, így az adatvizualizációval foglalkozó szakemberekre is egyre nagyobb igény mutatkozik.  
A MOME OPEN nyári egyetemének célja, hogy előadásokon, beszélgetéseken és intenzív workshopokon keresztül vezesse be a résztvevőket a data storytelling legújabb technikáiba, és lehetőséget biztosítson a network bővítésére is. A kurzusra egyaránt várják adattudósok, kutatók, marketing szakemberek, designerek, és bárki olyan jelentkezését, aki szeretné mélyebben megismerni és akár a tevékenységéhez is kapcsolni az adatvizualizációs módszereket.  

Időpont: 2023. augusztus 7-10. 
Early Bird jelentkezés: 2023. június 19-ig 
További információ: https://open.mome.hu/data-storytelling-summer-university-2023/ 

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121