Történetmesélés adatvizualizáción keresztül – Data Storytelling témában szervez nyári egyetemet a MOME OPEN

Date:
Hatékonyabbá teszi a kommunikációt, jobb döntéshozatali módszerekhez és eredményekhez vezet, és számos területen lendítheti előre a vállalkozásokat:csak néhány érv, amely az adatvizualizáció mélyebb megismerése mellett szól, amelyre mindazoknak lehetősége lesz, akik részt vesznek a MOME OPEN Summer University nyári kurzusán.

Aki azon gondolkozik, hogy továbbképezze magát, annak biztosan azt mondanám, az adatvizualizáció terén tegye. Bármilyen területtel foglalkozik, lehet az jog, politika, orvostudomány vagy művészet, a képesség ezek vizuális kommunikációjára nagyban hozzájárul a karrierjéhez.” – fogalmazza meg Charlie Meyrick, a Bristoli Gazdasági Kutatóintézet központi menedzsere és a Bristoli Egyetem senior kutatója. A data storytelling, azaz az adatvizualizáción keresztüli történetmesélés valóban az utóbbi évek egyik legizgalmasabban fejlődő területe, mely hidat képez a business szféra és a kreatív szakmák között.  


Ezt erősíti meg Damla Cay, designkutató, a MOME Innovációs Központ munkatársa is, aki a nyári program vezetője lesz, és több mint 10 évnyi tapasztalattal rendelkezik az adatvizualizáció terén. Megítélése szerint a jövőben a terület jelentősége még tovább fog emelkedni, hiszen egyre több adat halmozódik fel, így mindenképpen szükséges lesz, hogy ezek feldolgozható és befogadható, és ahogy Damla megfogalmazza, etikus és humánus formában legyenek prezentálva.  
Az adatok képpé rendezésével a vállalkozások meggyőzőbbé, komplexebbé és világosabbá tehetik a tevékenységüket és kommunikációjukat, ezért a módszert egyre több helyen alkalmazzák, a technikák pedig folyamatosan fejlődnek, így az adatvizualizációval foglalkozó szakemberekre is egyre nagyobb igény mutatkozik.  
A MOME OPEN nyári egyetemének célja, hogy előadásokon, beszélgetéseken és intenzív workshopokon keresztül vezesse be a résztvevőket a data storytelling legújabb technikáiba, és lehetőséget biztosítson a network bővítésére is. A kurzusra egyaránt várják adattudósok, kutatók, marketing szakemberek, designerek, és bárki olyan jelentkezését, aki szeretné mélyebben megismerni és akár a tevékenységéhez is kapcsolni az adatvizualizációs módszereket.  

Időpont: 2023. augusztus 7-10. 
Early Bird jelentkezés: 2023. június 19-ig 
További információ: https://open.mome.hu/data-storytelling-summer-university-2023/ 

More news

A sitkei Batthyány-major romos állapotában is megragadja az arra járók képzeletét. Az inspiráló épületegyüttes ezúttal egy kurzusheti kurzus tárgya volt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, mindebből pedig további együttműködés várható a tulajdonos Batthyány-leszármazottakkal is. A revitalizációs projekt középpontjában egy kortárs idősek otthonának a terve áll, amely a helyi értékek megőrzését, továbbadását is segítené.

Megvan az Elizabeth A-i-R nemzetközi fotográfiai rezidencia-program idei nyertese aki Erzsébetváros és a MOME vendégszretetét élvezheti majd. Alejandra Gonzales Aragon mexikói fotóművész különböző médiumokkal dolgozik, elsősorban videót, hangot, fotográfiát, talált képeket használ, de érdeklik a performatív gyakorlatok is. Témái között ott vannak a gender kérdések és az otthon és identitás metszéspontjainak vizsgálata. A 2022-ben Budapest Erzsébetváros és a MOME Photography együttműködésében életrehívott programra idén már öt kontinensről, harminc országból, közel hatvan pályamű érkezett be.

Ékszerként újragondolt hallókészülék, narratív videójáték, multimédiás látványtervezés és több revitalizációs projekt is szerepel a most díjazott hallgatók munkái között. Az okleveleket ünnepélyes keretek között az ösztöndíj névadója, a világhírű formatervező, a MOME professor emeritusa, Stefan Lengyel személyesen adta át, mindez nagy megtiszteltetést jelentett az ösztöndíjasoknak és az egyetem munkatársainak is. Az elismerésben részesült tizenhat hallgató az öt hónapos ösztöndíj támogatással dolgozhat tovább koncepcióján.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121