Moholy-Nagy University of Art and Design

Fotográfia MA

Modules
Facilities
Management
Faculty
Events
News
A kísérletező és felelősen gondolkodó fotográfusok új generációja
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
felvi.hu deadline
2023-02-15
Jelentkezés nyitva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés nyitva
Department
Média Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Erdei Krisztina
szakmenedzser
photography@mome.hu
A képzés a 2022/23-as tanévtől csak angol nyelven indul! Fotográfia MA szakunkon magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képzünk, akik érzékenyen és progresszíven képesek a világ kihívásaira reagálni. A program során a hallgatókat a legkorszerűbb technikai háttér és elismert oktatók támogatják.
Nagy múltú képzésünk központi elemei a hosszú távú fotográfiai projektek fejlesztése és teljes spektrumú megvalósítása; a design- és művészeti kutatás; valamint a műfaj közép- és kelet európai látásmódjának elsajátítása, határterületeinek felfedezése.
Magabiztos tudásuk és képességeik révén az itt végzett alkotók nemzetközi fotográfiai közegben is helytállnak. Nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai partnerekkel való együttműködésre, hallgatóink sikeres szereplésére a nemzetközi és hazai pályázatokon, vásárokon, fesztiválokon.

News

Két sikeresen indult angol nyelvű képzése után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A kreatívipar területein továbbtanulni szándékozók a Photography és az Interaction Design mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják, ezzel a Budapestre járó diákok már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

November 10 és 13 között rendezték meg Párizsban az idei Paris Photo-t, mely a fotográfia médiumának szentelt legnagyobb nemzetközi vásár a világon. Akár a vásáron, akár a nagyobb kísérő eseményeken jártunk, diákjaink, oktatóink és az alumnik számos helyszínen voltak jelen munkáikkal.

Az „Máshol” címet viselő, idén tizenhárom éves OFF Bratislava Biennálé a költözésre, vándorlásra vagy éppen csavargásra késztető erőről, valamint az otthonról és az idegen földről alkotott elképzeléseinkről szól.

Events

A MOME és a szentesi Koszta József Múzeum közös kiállítással ünnepli meg a Petőfi Emlékévet. A 2023. január 22-én 10 órakor, a Magyar Kultúra Napján megnyitó kiállítás a Nemzet és Asszociáció – Neked, mit jelent, hogy "Hí a haza!” címmel dolgozza fel a haza és a nemzeti szimbólumok körét.

Kerítéskiállítás Erzsébetváros és a MOME Fotográfia szak együttműködésében

Szombat Éva, a Fotográfia BA szak oktatójának "I Want Orgasm Not Roses" című, könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitója december 1-én lesz a Longtermhandstand Galériában.

Facilities

Egyszemélyes fotólabor filmhívógéppel fekete-fehér és színes film híváshoz, 4x5” LPL nagyítógéppel egyenlőre csak fekete-fehér nagyításhoz.

Professzionális fotóstúdió Broncolor, Hensel és Multiblitz műtermi vakukkal, fényformázók széles választékával, oszlopos műtermi gépállványokkal, háttértartókkal, hátterekkel, valamint Hasselblad fényképezőgépszett, digitális hátfallal és Mamiya RB 6x7 analóg fényképezőgép digitális hátfallal is rendelkezésre áll. A műterem 150m2 alapterületű, 7,5m belmagasságú, három oldalon erkéllyel és sarokholkerrel is rendelkezik.

Management

Erdei Krisztina DLA

szakmenedzser

erdei.krisztina@mome.hu

Kudász Gábor Arion DLA

MA szakvezető, egyetemi docens

kudasz@mome.hu

Faculty

Drégely Imre

művésztanár

idregely@mome.hu

Fábics Natália

egyetemi tanársegéd

fabics@mome.hu

Fabricius Anna

óraadó

Fátyol Viola

egyetemi tanársegéd, témavezető tanár

fatyolviola@mome.hu

Gellér Judit

óraadó

Hajnóczy Csaba DLA

egyetemi adjunktus

Kudász Gábor Arion DLA

MA szakvezető, egyetemi docens

kudasz@mome.hu

Máté Gábor DLA

BA szakfelelős, BA szakvezető, egyetemi docens, témavezető tanár

mate@mome.hu

Oravecz István

egyetemi adjunktus, műhelyvezető

oravecz@mome.hu

Petrányi Zsolt

óraadó

Pfisztner Gábor

vendégelőadó

Richard Usher

mestertanár, szakoktató

usher@mome.hu

Szalontai Ábel DLA

EKF programvezető, egyetemi docens, témavezető tanár

szalontai@mome.hu

Szombat Éva

egyetemi adjunktus

szombat.eva@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121