Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
modellvaltas@mome.hu

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Vagyonkezelő Alapítvány kuratóriuma

2020. július 15-én megtartotta alakuló ülését a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Vagyonkezelő Alapítvány kuratóriuma. Tagjai a 2020. június 11-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium által tett bejelentése alapján az alábbiak:

 

 

Böszörményi-Nagy Gergely
a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Vagyonkezelő Alapítvány elnöke

A Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója. 1984-ben született Budapesten. A Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végzett, a CEU-n MBA-diplomát szerzett, a Stanford University üzleti karán társadalmi vállalkozást tanult. Jelenleg a London School of Economics hallgatója. 

 

 

Fülöp József
kuratóriumi tag

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, e pozícióban immáron második ciklusát tölti.  Egyetemi tanár, vizuális kommunikáció tervező, animációs filmrendező, producer, a hazai kreatívipar miniszteri biztosa.

 

 

Kopek Gábor
kuratóriumi tag

Fotográfus, médiaművész, egyetemi tanár, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem korábbi rektora, a MOME campusfejlesztésének kezdeményezője, melyet miniszterelnöki megbízottként irányított, jelenleg miniszteri biztosként a 21st Laboratory Program vezetője, amely a kreatív gondolkodás és a művészeti képzés összefüggéseit kutatja.
fotó: Kékesi Donát

 

 

Scheer Sándor
kuratóriumi tag

A Market Építő Zrt. alapító-társtulajdonosa, vezérigazgatója.
Építőipar, kreativitás, design és üzlet. Ezek a szavak jellemzik leginkább Scheer Sándort, aki fáradhatatlan lendülettel veti bele magát újabb és újabb kihívásokba az üzleti és a gazdasági élet számos területén.

A Széchenyi István Műszaki Főiskolán szerezte meg hídépítő üzemmérnöki diplomáját, ezt követően kezdett dolgozni az építőiparban, a magasépítés területén.

Az egyik legnagyobb hazai magasépítőipari vállalat, a Market Építő Zrt. alapító - társtulajdonosa és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, a Hotel Clark tulajdonosa, valamint a magyar McDonald’s Developmental Licensee partnereként fejleszti és üzemelteti a piacon működő éttermeket.

Irányítása alatt a Market 25 éve alatt hetvennél is több szakmai elismerésre szolgált rá építőipari és építészeti fronton, emellett a legjobb munkahelynek és az év vállalatának is megválasztották. Ezzel a teljesítménnyel egyedülálló a magyar építőipari kivitelező cégek között.

Scheer Sándor nem ismer kompromisszumokat a minőség és a megbízhatóság területén, elhivatott a tökéletes munka iránt. Teret ad a kreatív gondolatoknak, páratlan ötleteiről, kiváló esztétikai- és arányérzékéről ismert. Folyamatosan követi a nemzetközi dizájn trendeket, amit minden általa irányított cég életébe beintegrál.

Eddigi életműve visszatükrözi a professzionalizmust, melyre bizonyíték, hogy szakmájának több csúcsát is elérte, többek közt kiérdemelte az év ingatlanfejlesztője címet 2014-ben és a Lechner Ödön kitüntetést.

 

 

Szemerey Szabolcs
kuratóriumi tag

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. vezérigazgatója, a Neumann János Egyetem oktatója, tudásközpont vezetője, az egyetemi modellváltás stratégiai és üzleti tervezési bizottságainak a vezetője. Mezőgazdasággal 2006 óta foglalkozik, 2009-től szántóföldi ökológiai gazdálkodást folytat saját tulajdonú és bérelt területeken 420 hektáron, valamint jelentős ökológiai agrár integrációt vezet közel 2.000 hektáron.

Vezérigazgatóként az elmúlt 5 évben a kecskeméti CAMPUS beruházás tervezésért és kivitelezésért volt felelős, továbbá a Neumann János Egyetemen zajló anyagtechnológia, környezettechnológiai, nemzetközi logisztikai és oktatástechnológiai fejlesztésekben vett részt. 2010-től a HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER vezetője, jelentős sikereket ért el a hazai jármű,- és gépipari beszállító fejlesztés területén együttműködve Kecskemét környéki hazai és nemzetközi tulajdonú vállalatokkal. Számos iparkamarai projektben szakértő, részt vett az Új Széchényi-Terv stratégiai kidolgozásában is. 

Kecskeméti Főiskolán végzett gépészmérnökként, majd mérnöktanárként 1995-ben, 2013-ban a Szent István Egyetem Környezetmérnök MSC levelező képzésén végez. 2014-től az Óbudai Egyetem Anyagtudományok Doktori Iskolában Phd hallgató. Kutatási területei megújuló energetika, és anyagtechnológiai területek, kiemelet a műszaki műanyagok relaxációs folyamatai, kompozitok vizsgálatai.

A nagypapájáról elnevezett Szemerey Andor Diáksegítő Alapítvány kuratóriumának elnöke, az alapítványon keresztül a Kecskeméti Református Gimnáziumban matematika, fizika és testnevelés tárgyakat oktató és nevelő munka támogatója.  

Házas, felesége Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere, 16 éves Szintia és 2 éves Szelina lányukkal élnek Kecskeméten.

 

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Vagyonkezelő Alapítvány Felügyelő Bizottsága 

 

 

Fellegi Tamás
felügyelő bizottsági tag
Jogász, politológus, üzletember, korábban nemzeti fejlesztési miniszter

 

 

Grüner György
felügyelő bizottsági tag
Fizikus, az amerikai UCLA professzora, az MTA külső tagja, Guggenheim-díjas, műgyűjtő

 

 

Jávor Márk
felügyelő bizottsági tag
Jogászként végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd három év ügyvédjelöltséget követően jogi szakvizsgát tett. Ügyvédként dolgozik, a bő tíz éves praxisa alatt évekig ellátta több alapítvány teljes körű jogi képviseletét. Nős, két fiúgyermek édesapja.