Moholy-Nagy University of Art and Design

Erasmus+ Change Agents

A Change Agents az Európai Unió Erasmus+ programjának társfinanszírozásával jött létre.
Project overview
Year of project
2023
Felsőoktatási együttműködési program hat felsőoktatási intézmény és két civil szervezet részvételével, melynek szakmai koordinátora a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.
A partnerintézmények a design és a művészet újradefiniálását tűzték ki célul a social design megközelítéseinek és módszereinek alkalmazásával. A cél a különböző ágazatok és szereplők közötti inklúzió és sokszínűség támogatása azáltal, hogy példákat mutatunk és strukturáljuk a felfedezett tudást arról, hogyan lehet a különböző közösségek valós igényeit szolgáló együttműködéseket létrehozni és fenntartani a design segítségével. Maga a partnerség azt támogatja, hogy a felsőoktatás aktívabban reagáljon a valós élet kihívásaira a "mindennapi hősök" bevonásával, és működjön együtt olyan másokkal egy befogadóbb rendszer kiépítése érdekében, ahol a tanárok és a hallgatók gyakorolhatják és elsajátíthatják a társadalmi befogadást és sokszínűséget.
A projekt másik célja egy befogadóbb felsőoktatási rendszer kiépítése. A Change Agents projekt szakmai partnerei a Social Design Network tagjai. A MOME mellett a kezdeményezés további tagjai: Berlin University of the Arts (UDK), Estonian Academy of the Arts Tallin (EKA), Free University of Bozen-Bolzano (UNIBZ), Shenkar College of Engineering, Design and Arts (Shenkar), és Elisava, Barcelona School of Design and Engineering.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121