Moholy-Nagy University of Art and Design

Conscious Textile Fejlesztési Program

Project overview
Year of project
2023 - ongoing
A Kisléptékű Fejlesztési Program célja, hogy innovatív módszereket dolgozzon ki a deadstock anyagok felhasználására. A fejlesztési program résztvevői végigjárják a kutatás és az innováció esetleges iparosításának fázisait.
A MOME Innovációs Központ a Nanushka tudatos divatmárkával együttműködve elindította a Conscious Textile Groupot, egy olyan K+F központot, amelynek célja a gyártás utáni textíliák körforgásos felhasználásának innovatív módjainak feltárása.
Az együttműködés részeként elindult a Kisléptékű Fejlesztési Program, amelynek keretében a MOME polgárai, hallgatói innovatív módszereket dolgoznak ki a hulladékanyagok ipari mértékű újrahasznosítására. A program során a résztvevők szakértői segítséget kapnak mind a MOME, mind a Nanushka részéről.

Anyagfejlesztés

2023. január – 2023. április

Az első fázisban a résztvevők feltáró anyagkutatáson dolgoztak, és olyan kísérleteket végeztek, amelyek iparosítható, üzleti szempontból releváns új textilfejlesztéshez vezettek.

Iparosítás

2023. szeptember - jelen

A legnagyobb potenciállal rendelkező ötletek az iparosítási szakaszba kerülnek. A Nanushka irányításával ez a fázis várhatóan 3-8 hónapot vesz igénybe, a szükséges tesztek mennyiségétől függően.

Anyagfejlesztés

Iparosítás

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121