Moholy-Nagy University of Art and Design

MOME Zero - 2030

Project overview
Year of project
2022
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem célja, hogy 2030-ra Magyarország első nettó karbonsemleges felsőoktatási intézményévé váljon.
A zöld átállást az Innovációs és Technológiai Minisztérium is aktívan támogatja, amiről stratégiai megállapodást írtak alá a felek. 2022-től teljes tevékenységét a fenntarthatóság elveivel összhangban szervezi a MOME, hogy működését tíz éven belül száz százalékban nettó karbonsemlegessé tegye. A zöld átállás az egyetem működésének minden területét érinti a hatékonyabb energiafogyasztástól a hulladék csökkentésén át a papírmentes adminisztráció bevezetéséig, de kiterjed a campuson kívül megvalósuló klímavédelmi projektekben való aktív szerepvállalásra is.
A terv megvalósításán a MOME együtt dolgozik az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM). A szaktárcával kötött stratégiai megállapodásban a felek rögzítették szándékukat közös, a fenntartható működést támogató kutatás-fejlesztési projektek elindítására és ahhoz kapcsolódó pályázati tevékenységre. Az együttműködésnek az is célja, hogy a jó gyakorlatokat más hazai felsőoktatási intézmények számára is elérhetővé tegyék.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121