Rólunk

A mesterképzés központjában a hallgatók egyéni törekvéseit és tervezői, alkotói karakterük fejlesztése áll. Az oktatási struktúra lehetőséget ad arra, hogy egyéni, személyre szabott tanulási utak jöjjenek létre és így a hallgatók mesterré váljanak a MA diploma megszerzésével.

 

Intézetigazgató: Püspök Balázs

Szakvezető: Dezső Renáta

Oktatási titkár: Szabó Dóra

Tanszéki menedzser: Szántó Gerzson

Képzés hossza 4 félév
Következő indul 2020
Kompetenciák

  • szabadon választható mestermunka feladat
  • tervezésmódszertani ismeret, mesterségbeli gyakorlat
  • szociálisan érzékeny projektek, fenntartható tervezés
  • innovatív anyag és technológiakutatás
  • korszerű alkotó műhelyek és műtermek
  • hazai és nemzetközi szakmai programok, kiállítások, pályázatok

Hírek

Showroom

Szakleírás

Az ékszertervezés és fémművesség mesterképzési szak programunk segít a személyes egyéni kutatási javaslatra épülő munka vagy gyűjtemény felépítésében. A képzés filozófiája egyensúlyt teremt az anyagi és a technikai innováció és a hagyományosabb kézműves technikák és a történeti mesterségbeli hagyományok között. A képzésben résztvevő hallgatók kreatívan és koncepcionálisan fejlesztik munkájukat rövid projektek megvalósításán és szakmai útmutatások segítségével. A kiállításra tervezett és elkészített munkák feltáró, eredeti és kihívásokkal teli célja a környezet- és életmód centrikus, társadalomtudatos, problémakezelő szemléletet közvetítítése. A kutatási feladatok, tervezési stúdiumok, műtermi gyakorlatok lehetőséget teremtenek a hazai és nemzetközi szakmai programokon, kiállításokon, pályázatokon való részvételre és megkönnyítik a diploma utáni érvényesülést.

A félévek során a hallgatók szabadon választhatnak tervezői feladatot és témavezetőt a tanszék által bevezetett témák közül, illetve lehetőséget aduk arra is, hogy adott kereteken belül hallgatóink saját témát dolgozzanak fel. 

A féléves feladataink során minden esetben kész tárgyak születnek azért, hogy hallgatóink a tervezői rutin mellett mesterségbeli gyakorlatot is szerezzenek. Az oktatási program lehetővé teszi, hogy a résztvevők gyakorlati tapasztalatok segítségével gyűjtsenek készségeket erre a célra kialakított műhelyekben és stúdióinkban, emellett folyékonyan fejlesztve a kapcsolódó vizuális nyelvet, amely a formával, a térrel és a test kapcsolatával foglalkozik. 

Tantárgyak

Fémműves kutatás és tervezés

A jövő- és életmódkutatáson alapuló tervezési stúdium sor környezet- és életmód centrikus...