Moholy-Nagy University of Art and Design

Tanítsunk Magyarországért program

A programról
Legyél te is mentor!
Oktatók
GYIK
Aktuális
Hasznos dokumentumok
Elérhetőség
Központi e-mail cím
tmo@mome.hu
Hivatalos weboldal
https://tanitsunk.hu/
A Tanítsunk Magyarországért program célja a nehezebb körülmények között élő általános iskolások támogatása, a kölcsönös tanulás és a közösségek megerősítése a mentorálás során.

A velük dolgozó egyetemi hallgatók, mentorok feladata, hogy a szabadidős foglalkozásokon keresztül megmutassák a gyereknek, számukra is vannak lehetőségek a kiteljesedésre, és a képességük alapján a tanulással sokra vihetik.

Hallgatóként te is csatlakozhatsz ösztöndíjas mentornak két szabadon választható pedagógiai-pszichológiai kurzus elvégzésével.

A programról

Az egyetemi mentorprogramban résztvevő egyetemisták mentor csapatban, mentoronként 3-5 diákkal, a közreműködő általános iskolák egyikében, kezdik meg a közös munkát és a közös élményszerzést.
A mentorok juttatásai

Havi 35 000 Ft ösztöndíj, havi 10 000 Ft költőpénzt, melyet a mentoráltakkal közös programok szervezésére fordíthatnak


 

A Tanítsunk Magyarországért programban résztvevők a TM kártyával ingyenesen vehetik igénybe országosan a MÁV és regionálisan a Volán járatait


 

A szorgalmas és elhivatott mentoroknak esetenként célprémium formájában köszönjük meg féléves/egész éves munkájukat


 

Egy hallgató maximum négy-öt diákot vesz a szárnyai alá, és segít nekik abban, hogy sikerrel fejezzék be az általános iskolát, valamint tovább folytassák tanulmányaikat a középfokú oktatásban.

Legyél te is mentor!

Jelentkezés

1.lépés

Vedd fel a Neptunban a Tanítsunk Magyarországért I. szabadon választható kurzust - az első félév alatt felkészülhetsz a mentorálásra

2.lépés

A következő félévben vedd fel a Tanítsunk Magyarországért II. szabadon választható kurzust. Ebben a félévben már megkezdheted a mentorálást!


 

Oktatók

egyetemi tanársegéd

lazar.gyoparka@mome.hu

egyetemi tanársegéd

arndt.bernadett@mome.hu

GYIK

Aktuális

Élménynap 2023

A Design- és vizuálisművészet-tanár MA szak kiemelt programja a Tanítsunk Magyarországért Program, aminek a keretein belül március 6-án egy élménynap valósult meg a Karáncssági Általános Iskolából érkező gyerekek számára. A Momés diákok mentoráltjaikkal hajóztak a Dunán, utána együtt megebédeltek, a délutánt pedig a Csodák Palotájában töltötték.

Vedd fel a Tanítsunk Magyarországért kurzust szeptemberben: Tanítsunk Magyarországért I. / Szabadon választható tárgy

Hasznos dokumentumok

Name of document
Tanítsunk Magyarországért Program folyamata
Mentor ösztöndíjszerződés
Mentornagykövet ösztöndíjszerződés
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121