Moholy-Nagy University of Art and Design

Fotográfia MA angol nyelven

A kísérletező és felelősen gondolkodó fotográfusok új generációja
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Deadline
2022-02-15
Jelentkezés zárva
Scholarships

Course dates
Ősz,
Tavasz,
Department
Language
Angol
Career opportunities
Social media links
Contact
Fábry Timea, szakmenedzser
photography@mome.hu
Fotográfia MA szakunkon magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képzünk, akik érzékenyen és progresszíven képesek a világ kihívásaira reagálni. A program során a hallgatókat a legkorszerűbb technikai háttér és elismert oktatók támogatják.
Nagy múltú képzésünk központi elemei a hosszú távú fotográfiai projektek fejlesztése és teljes spektrumú megvalósítása; a design- és művészeti kutatás; valamint a műfaj közép- és kelet európai látásmódjának elsajátítása, határterületeinek felfedezése.
Magabiztos tudásuk és képességeik révén az itt végzett alkotók nemzetközi fotográfiai közegben is helytállnak. Nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai partnerekkel való együttműködésre, hallgatóink sikeres szereplésére a nemzetközi és hazai pályázatokon, vásárokon, fesztiválokon.

News

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idén indította el angol nyelvű fotográfus mesterképzését, melynek célja, hogy olyan magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képezzen, akik érzékenyen és progresszíven reagálnak a világ kihívásaira.

Elindultak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) első, teljes egészében angol nyelvű mesterképzései, a Photography MA és az Interaction Design MA. Utóbbi szakterület egyedülálló az egyetem és a közép-kelet-európai régió számára is

Elindultak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) első, teljes egészében angol nyelvű mesterképzései a Photography MA és az Interaction Design MA.

Events

A TOBE Gallery és a MOME Fotográfia Szak szeretettel meghívja kedves barátait  A - V I T A M I N című csoportos kiállításának megnyitójára.

A művész ezúttal elsősorban filmes és videós munkáiról mesél majd. A belépés ingyenes; az előadás angol nyelven lesz. A program apropóját az adja, hogy a művésznek a Mai Manó Házban nyílt meg BALLENESQUE – ROGER BALLEN SZERINT A VILÁG című önálló kiállítása, amely június 8-ától tekinthető meg. Az Egyesült Államokban született, ám a dél-afrikai Johannesburgban élő és tevékenykedő művész generációjának legjelentősebb fotográfusai közé tartozik. Több mint huszonöt albuma jelent meg világszerte, legutóbb 2020-ban a német Hatje Cantz kiadó gondozásában a Roger the Rat című kötete. Talán eddigi legfontosabb kiadványa, a Ballenesque 2017-ben jelent meg a Thames and Hudsonnál, amely egy nagyszabású, kétrészes, retrospektív fotókönyv, a művész eddigi életművét igyekszik összegezni. Alkotásai minden jelentős nemzetközi múzeumi gyűjteményben megtalálhatóak. Thames and Hudson idén jelenteti meg a Ballenesque második kötetét puhakötéses változatban. További információk: https://fb.me/e/2z6bEda5Z

Facilities

Egyszemélyes fotólabor filmhívógéppel fekete-fehér és színes film híváshoz, 4x5” LPL nagyítógéppel egyenlőre csak fekete-fehér nagyításhoz.

Professzionális fotóstúdió Broncolor, Hensel és Multiblitz műtermi vakukkal, fényformázók széles választékával, oszlopos műtermi gépállványokkal, háttértartókkal, hátterekkel, valamint Hasselblad fényképezőgépszett, digitális hátfallal és Mamiya RB 6x7 analóg fényképezőgép digitális hátfallal is rendelkezésre áll. A műterem 150m2 alapterületű, 7,5m belmagasságú, három oldalon erkéllyel és sarokholkerrel is rendelkezik.

Management

Erdei Krisztina DLA

Kudász Gábor Arion DLA

Faculty

Kudász Gábor Arion DLA

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121