Bárki képes úgy gondolkodni, mint egy művész?

A középszerűségből való kitörésről, a változó világ kihívásairól, valamint a jövő ígéretes megoldásairól láthat formabontó kiállítást a nagyközönség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME). A Challenging Futures öt különböző, mégis egymáshoz kötődő társadalmi kérdésre keres választ az egyetem hallgatóinak gondolatain keresztül.

A sikeres művészekben mindig van valamiféle elegancia. Bár a szenvedő művész karaktere közismert, nem minden alkotó halt meg éhezve vagy magányosan. Sokan elsajátították a siker művészetét, amihez szinte mindig párosult egyfajta éles vagy éppen hanyag elegancia. Elegáns a küllem, a tartás, a megjelenés. Elegáns a kifejezésmód, a karakter, a gondolkodás. Elegáns a kiállítóterem. Elegáns a műhely. Ez az elegancia nem mindig kölcsönöz hitelt a művek tartalmának, mégis esztétikai erőt ad, ami miatt jó a közelükben lenni.

Tovább a teljes cikkre az index.hu-n…

More news

Élhető jövő a design segítségével

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idén indította el angol nyelvű fotográfus mesterképzését, melynek célja, hogy olyan magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képezzen, akik érzékenyen és progresszíven reagálnak a világ kihívásaira.

Egyetemünkre látogatott Malcolm Gladwell, a tehetségről, kreativitásról és innovációról szóló világszerte legolvasottabb könyvek írója.  A The New York Times bestseller szerzőt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány hallgatóink kezdeményezésére hívta meg Budapestre. 
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121