Bárki képes úgy gondolkodni, mint egy művész?

Date:
A középszerűségből való kitörésről, a változó világ kihívásairól, valamint a jövő ígéretes megoldásairól láthat formabontó kiállítást a nagyközönség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME). A Challenging Futures öt különböző, mégis egymáshoz kötődő társadalmi kérdésre keres választ az egyetem hallgatóinak gondolatain keresztül.

A sikeres művészekben mindig van valamiféle elegancia. Bár a szenvedő művész karaktere közismert, nem minden alkotó halt meg éhezve vagy magányosan. Sokan elsajátították a siker művészetét, amihez szinte mindig párosult egyfajta éles vagy éppen hanyag elegancia. Elegáns a küllem, a tartás, a megjelenés. Elegáns a kifejezésmód, a karakter, a gondolkodás. Elegáns a kiállítóterem. Elegáns a műhely. Ez az elegancia nem mindig kölcsönöz hitelt a művek tartalmának, mégis esztétikai erőt ad, ami miatt jó a közelükben lenni.

Tovább a teljes cikkre az index.hu-n…

More news

Kiemelkedő, nemzetközi alkotók előadásait hallhatta a szakma és a nagyközönség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs képzésének születésnapi rendezvényén. A hallgatók bepillantást nyerhettek más európai alkotók animációs filmkészítésének gyakorlatába, a portfolio review pedig lehetőséget adott a hallgatói munkák bemutatására.

Két sikeresen indult angol nyelvű képzése után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A kreatívipar területein továbbtanulni szándékozók a Photography és az Interaction Design mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják, ezzel a Budapestre járó diákok már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

A fenti címmel január végéig látható kiállítás a MOME-n és a budapesti Koreai Kulturális Központban. A kulturális intézet alapításának tizedik évfordulójára a szöuli Nemzeti Hangul Múzeummal és egyetemünkkel közösen rendezett tárlat célja, hogy a koreai írásrendszer, azaz a hangul szépségét egyszerű és intuitív módon közvetítse a koreaiul nem beszélők számára is.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121