Húnfalvi András
művésztanár
Formatervezés BA
művésztanár
Formatervező művész MA
művésztanár
Design MA angol nyelven
művésztanár

Négyszeres Red Dot és kétszeres iF Design díjas formatervező, MOME alumnus. A Flying Objects társalapítója, és annak vezető tervezője 2013 óta. Számos magyar és európai innováció díjnyertes formatervét jegyzi. 2018 óta a MOME oktatója, a Mobility Design szakspecializáció vezető oktatója.

Fields of education
formatervezés
mobility design
Fields of research
mobilitás
magyar designtörténet

Biography

2012-ben szerezte diplomáját a MOME Formatervező szakán, tanulmányai során több ízben volt a Mercedes-Benz gyakornoka, és a Mercedes buszrészlege, az EvoBus a támogatásával készítette mestermunkáját.

2013-ban Laufer Ferenccel megalapította saját design stúdióját, a Flying Objects-et, ahol innováció-orientált termékfejlesztéssel, designstratégiával és arculati programokkal foglalkoznak.

Munkáival az évek során számos alkalommal nyerte el legfontosabb magyar és nemzetközi design díjakat. 2015-ben, 2018-ban és 2022-ben a Red Dot Awardot, 2018-ban és 2021-ben pedig az iF Design Awardot.

2018 óta a MOME Formatervező BA és MA szakának oktatója, és itteni munkásságának keretében – a Mercedes-Benz és a MOME együttműködésén túl – egyetemek közötti kollaborációkban és élő  projektekben is részt vett hallgatóival.

2022 óta a MOME Doktori Iskolájának hallgatója.

Awards, recognition

Red Dot Award: Brands & Communication, 2023

Red Dot Award: Best of the Best, Design Concept, 2022

iF Design Award: Discipline Product, 2021

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121