Moholy-Nagy University of Art and Design

Mobility Design Lab

A MERCEDES VEZETŐ DESIGNERE NYITOTTA MEG A MOME MOBILITY DESIGN LABET
Project overview
Degree level
Year of project
2022
Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen nyílt meg a régió egyik legkorszerűbb járműtervezési műhelye, a MOME Mobility Design Lab, ahol a hallgatók a leginnovatívabb technológiákkal dolgozhatnak majd.
Az egyetem megújuló Járműtervezési Programjához kapcsolódó stúdiót Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető designere és a MOME alapítványi elnöke közösen nyitotta meg július 1-jén. A megnyitó apropója a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Mercedes-Benz idén húszéves együttműködése, amelyet az egyetem nagyszabású eseménysorozattal ünnepel. A most megnyílt Mobility Design Lab a mobilitás jövőjét kutatja: az autók mellett drónok, hajók, motorok és más közlekedési eszközök létrehozásával, valamint felhasználóiélmény- -tervezéssel foglalkoznak majd az itt tanuló hallgatók.
Az új műhely megnyitása mérföldkő a régió leendő járműtervezőinek képzésében és versenyképességük növelésében. Az egyetem hallgatói mostantól a hagyományos agyagmodellezés mellett a legmodernebb high-tech eszközökkel is bemutathatják terveiket. A kiterjesztett és virtuális valóság (AR és VR) technológiák, valamint a digitális rajztáblák alkalmazásával lehetőségük nyílik elképzeléseiket, fejlesztéseiket korszerűen megjeleníteni, úgy, mint egy vezető autógyár designrészlegén.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121