Moholy-Nagy University of Art and Design

Mercedes-AMG Dynamic Racer

Project overview
Student name
Nagy Marcell
Degree level
Year of project
2019
A MOME-n 2019-ben végzett Nagy Marcell az AMG márkát készült új utakra terelni, terveivel pedig véletlenül megelőzte a Mercedes mérnökeit.
Igaz, erre csak később, az AMG-nél való gyakornoki programja során derült fény, amikor a vállalat az övéhez hasonló formanyelvben készült modellt mutatott neki. Nagy elmondása szerint az autóversenyzést mindig igazi gladiátorharcnak látta. Az unalmas futamokról szóló riportok elgondolkodtatták az ifjú tervezőt, hogyan hozhatná vissza az izgalmakat a versenypályára. Megoldásként a Forma-1 és a WRC világát sikerült ötvöznie egy, a különféle terepekhez idomuló versenyautó képében.
Mivel teljesen más feltételeknek és szabályoknak kell megfelelnie egy aszfaltra szánt formaautónak egy raliautóhoz képest, a „boxutca-szakaszokban” ez – az AMG One design DNS-éhez hasonló, hagyományos Mercedes formanyelvet követő – több komponensű jármű átalakul: a teljesen elektromos hajtás megengedi például, hogy a kerekek eltávolodjanak egymástól, így megváltozzon a tengely- vagy akár a nyomtáv is. Nagy Marcell jelenleg saját design stúdióját, az AETRAL-t vezeti.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121