Moholy-Nagy University of Art and Design

UP

Facilities
Other buildings
A MOME UP az egyetem ikonikus épülete; építészetében és szellemi tartalmában is azt az innovációs energiát és progressziót képviseli, amely a Campus egészét áthatja. Itt található az Innovációs Központ, mely a kutatás-fejlesztés-innováció kiemelt helyszíne, valamint a Doktori Iskola, a Pályázati Iroda, az IP Pont, a Könyvtár és a Budapest Design Material Library. A coworking irodák mellett itt kapott helyet a MOME Global Nemzetközi Iroda és a Brand Iroda valamint a MOME OPEN, és a Projekt és Produkciós Iroda is.

Other buildings

A MOME Base a BA, azaz az alapképzés bázisa különböző közösségi és tanulási helyszínekkel, valamint az oktatási tevékenység specifikus tereivel. A hallgatók osztható és folyamatosan újrakonfigurálható tevékenységalapú műtermeit (korábbi otthonterek) komplex funkciókra tervezték, a kis csoportokban zajló teammunkától kezdve a formális oktatási helyzeteken át az egyéni tanulásig számos tevékenységet támogat. Itt található az alagsorban az Edzőterem is.

A Gond-űző műemléki védettséget élvező klasszicista épületébe az egyetem reprezentációs funkciói kerültek: egyetemi fogadások, exkluzív események helyszíne.

A MOME Ground az egyetem központi fekvésű tere és egyúttal főbejárata. Fogadótérként kapcsolatot teremt a külvilággal, és összeköti a campus egyes épületeit. Megérkezési és tájékozódási pont, közösségi aktivitások tere; találkozóhely szellemi és fizikai értelemben egyaránt. Helyet ad a Kantinnak és itt található a Campus legnagyobb fedett rendezvény- és kiállítási helyszíne, amely 400 fő befogadására alkalmas. Innen nyílik a könyvtár és itt található a 0-24h-ban működő portaszolgálat is.

Az egyetemvezetésen túl itt kapott helyet a négy intézet (Design, Elméleti, Építészeti, Média), itt találhatók az oktatók irodái, a Tanulmányi Információs Központ (TIK), a Hallgatói Önkormányzat (HÖK), a Doktori Önkormányzat (DÖK), az informatikusok irodái, és a képzés flexibilis oktatási terei is. A nagylélegzetű, szintek között is összenyitott, tevékenységalapú műtermek (korábbi otthonterek) a hallgatók dedikált terei, amelyek az egyéni és csoportos tanulást éppúgy képesek kiszolgálni, mint a projekthelyzeteket vagy a rekreációt.

A TechPark elsőként megépült tömbje professzionális műhelytechnológiáknak és primer alkotótereknek ad otthont. A MOME ONE a klasszikus műhelyek (textil, fém, fa, jármű) helyszíne. A műhelyek/műtermek és eszközök foglalása, diszponálása, kapacitások egyeztetése a műhelyvezetőknél, vagy a T_210-es TechPark Irodában.

A TechPark másik épülete, a MOME TWO a média műtermek, felvételi- és utómunka stúdiók (film, fotó, grafika, hang), valamint a manuális és digitális tárgyalkotó műtermek/laborok (kerámia, gipsz, üveg, beton, lézervágás, 3D nyomtatás) színtere. Ebben az épületben található a négy legnagyobb terünk (térkísérleti, rajz-formázási, fotó, filmstúdiók) ezek kiszolgáló helyiségeivel együtt - melyek mind a komolyabb egyetemi munkáknak, mind piaci munka- és rendezvény bérlési igényeknek biztosít megfelelő lehetőséget.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121