Moholy-Nagy University of Art and Design

TWO

Facilities
Other buildings
A TechPark másik épülete, a MOME TWO a média műtermek, felvételi- és utómunka stúdiók (film, fotó, grafika, hang), valamint a manuális és digitális tárgyalkotó műtermek/laborok (kerámia, gipsz, üveg, beton, lézervágás, 3D nyomtatás) színtere. Ebben az épületben található a négy legnagyobb terünk (térkísérleti, rajz-formázási, fotó, filmstúdiók) ezek kiszolgáló helyiségeivel együtt - melyek mind a komolyabb egyetemi munkáknak, mind piaci munka- és rendezvény bérlési igényeknek biztosít megfelelő lehetőséget.

Facilities

A labor a modern technológiákat vezeti be a tárgyalkotás világába. A műhely technológiái: Lézervágás, Gravírozás, 3D nyomtatás, 3D scannelés, Vinil fólia vágás (plotter vágás), kerámia matrica nyomtatás, Prototipizálás, 4 db számítógép áll a hallgatók rendelkezésére.

225m 2 -es alapterületű 10,5m magas stúdió műterem filmforgatásra, professzionális kamera szettekkel, hátterekkel, stúdió lámpatestekkel, állványokkal felszerelve, filmvetítő projektor, 4x3 méteres vetítővászon, hangosítás technika szakasszisztencia biztosításával. Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség. Műhelyhasználati szabályzat az ajtón kifüggesztve.

Egyszemélyes fotólabor filmhívógéppel fekete-fehér és színes film híváshoz, 4x5” LPL nagyítógéppel egyenlőre csak fekete-fehér nagyításhoz.

Professzionális fotóstúdió Broncolor, Hensel és Multiblitz műtermi vakukkal, fényformázók széles választékával, oszlopos műtermi gépállványokkal, háttértartókkal, hátterekkel, valamint Hasselblad fényképezőgépszett, digitális hátfallal és Mamiya RB 6x7 analóg fényképezőgép digitális hátfallal is rendelkezésre áll. A műterem 150m2 alapterületű, 7,5m belmagasságú, három oldalon erkéllyel és sarokholkerrel is rendelkezik.

A gipszműhelyben a kerámia, üveg és porcelán tárgyak modellezése, formakészítése történik, de kiszolgálja a többi tanszék gipszformát igénylő munkáit is. A formakészítés egyrészt a gipszesztergákon esztergálással történik, valamint a márványasztalokon, gipszöntéssel, sablonhúzással, faragással. A műhely elkülönített részében fém- és famegmunkálásra alkalmas rész van kialakítva, satuval, állványos fúróval, köszörűvel, kézi barkácsgépekkel. A szilikonöntésnek is helyet ad a műhely.

Színes és fekete-fehér lézernyomtatás A/3 méretig. Risograph nyomtatás A/3 méretig. Magasnyomtatás SRA/2 méretig, hagyományosan és digitálisan előkészített nyomóformákról. Dombor és vakdombor nyomtatás. Rézkarc, rézmetszet, mélynyomtatás A/3 méretig. Digitális és hagyományos aranyozás A/3 méretig. Kötészeti munkák kivitelezése, papírvágás, paszpartu vágás, sarokkerekítés, biegelés, perforálás, laminálás, thermograph eljárások használata.

Other buildings

A MOME Base a BA, azaz az alapképzés bázisa különböző közösségi és tanulási helyszínekkel, valamint az oktatási tevékenység specifikus tereivel. A hallgatók osztható és folyamatosan újrakonfigurálható tevékenységalapú műtermeit (korábbi otthonterek) komplex funkciókra tervezték, a kis csoportokban zajló teammunkától kezdve a formális oktatási helyzeteken át az egyéni tanulásig számos tevékenységet támogat. Itt található az alagsorban az Edzőterem is.

A Gond-űző műemléki védettséget élvező klasszicista épületébe az egyetem reprezentációs funkciói kerültek: egyetemi fogadások, exkluzív események helyszíne.

A MOME Ground az egyetem központi fekvésű tere és egyúttal főbejárata. Fogadótérként kapcsolatot teremt a külvilággal, és összeköti a campus egyes épületeit. Megérkezési és tájékozódási pont, közösségi aktivitások tere; találkozóhely szellemi és fizikai értelemben egyaránt. Helyet ad a Kantinnak és itt található a Campus legnagyobb fedett rendezvény- és kiállítási helyszíne, amely 400 fő befogadására alkalmas. Innen nyílik a könyvtár és itt található a 0-24h-ban működő portaszolgálat is.

Az egyetemvezetésen túl itt kapott helyet a négy intézet (Design, Elméleti, Építészeti, Média), itt találhatók az oktatók irodái, a Tanulmányi Információs Központ (TIK), a Hallgatói Önkormányzat (HÖK), a Doktori Önkormányzat (DÖK), az informatikusok irodái, és a képzés flexibilis oktatási terei is. A nagylélegzetű, szintek között is összenyitott, tevékenységalapú műtermek (korábbi otthonterek) a hallgatók dedikált terei, amelyek az egyéni és csoportos tanulást éppúgy képesek kiszolgálni, mint a projekthelyzeteket vagy a rekreációt.

A TechPark elsőként megépült tömbje professzionális műhelytechnológiáknak és primer alkotótereknek ad otthont. A MOME ONE a klasszikus műhelyek (textil, fém, fa, jármű) helyszíne. A műhelyek/műtermek és eszközök foglalása, diszponálása, kapacitások egyeztetése a műhelyvezetőknél, vagy a T_210-es TechPark Irodában.

A MOME UP az egyetem ikonikus épülete; építészetében és szellemi tartalmában is azt az innovációs energiát és progressziót képviseli, amely a Campus egészét áthatja. Itt található az Innovációs Központ, mely a kutatás-fejlesztés-innováció kiemelt helyszíne, valamint a Doktori Iskola, a Pályázati Iroda, az IP Pont, a Könyvtár és a Budapest Design Material Library. A coworking irodák mellett itt kapott helyet a MOME Global Nemzetközi Iroda és a Brand Iroda valamint a MOME OPEN, és a Projekt és Produkciós Iroda is.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121