Tolerance Poster Show // kiállítás

2019. november 11-26. 18:00-21:00 MOME Ground 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

A Graphifest és a MOME Tervezőgrafika Tanszék közös szervezésében kerül bemutatásra Mirko Ilić Tolerance Poster Show című plakátkiállítása. 

A Tolerance Poster Show-t Mirko Ilic New York-ban élő designer, illusztrátor, tervezőgrafikus művész hívta életre több mint száz nemzetközi hírű grafikussal együtt, ahol minden plakát a Tolerancia szót hordozza és hirdeti. Az évek óta újabb és újabb művekkel folyamatosan bővülő anyagot most a Graphifest keretében a MOME-n tekinthetik meg az érdeklődők. 

A kiállítást megnyitja: Vargha Balázs tanszékvezető, MOME Tervezőgrafika Tanszék 

A kiállítás megtekinthető: 2019. november 11–26. között

A Bosznia-Hercegovinában született művész karrierjét képregények és illusztrációk készítésével kezdte, majd tehetségét az amerikai piac is felfedezte: többek között a Time Magazine nemzetközi kiadásának és a New York Times véleményrovatában is művészeti vezetői pozíciót töltött be. 1995-ben megalapította saját stúdióját, amely a nonprofit szervezetektől kezdve a luxusmárkákig számos jelentős vállalkozást tudhat az ügyfelei között. A new york-i School of Visual Arts professzora, munkái megtalálhatóak a legjelentősebb múzeumok gyűjteményében – Smithsonian, MoMA. Számos szakmai projekt kezdeményezője, olyan együttműködő partnerekkel, mint Milton Glaser, vagy Steven Heller.

Facebook esemény

Publikálva: 2019-11-10 23:51:00

Hírek