Cséderhúzó: Mesterkélt mítoszok // A MOME Építészeti Intézet BA3 I Kiállításmegnyitó

2022. május 20., 19:00 - 2022. május 20., 22:00 Magyar Építőművészek Szövetsége

2021 őszén, a Kísérleti műhely óra keretében tizennégy MOME-s harmadéves építészhallgató megalkotott tizennégy cséderhúzót. Elbeszélésekre, írásokra, kutatásokra vagy a fantáziánkra alapozva találták ki a cséderhúzó nevű fiktív használati tárgy történetét, a helyet és társadalmat, használták, rítusokat, szerepeket, életmódokat, szükségleteket, amelyeken keresztül életre hívhatták a tárgyat.

Az eredmény: tizennégy elképzelt tárgy, mely akár létezhetett is volna, elképzelt történetekkel és múltakkal, akár lehettek volna valóságosak is.

A létrejött tárgyak és a köréjük épülő mítoszok így a valóság és a múlt különböző értelmezéseit hordozzák magukban. Tizennégy keresési találat a cséderhúzó szóra, amelyek közül az egyik sem igazabb vagy hamisabb a másiknál: mindegyikük tartalmaz valós és kitalált elemeket, amelyek azonban már megkülönböztethetetlenül olvadnak egybe a kiállítótérben.

Kiállítók: Balogh Enikő, Monti Elvira, Véghelyi Borbála, Szelevényi Oszkár, Veres Dóra, Soóki-Tóth Anna, Halmos Anita, Füleky Dorottya, Lajcsik Dorottya, Gárdos Lili, Czigány Lilla, Lipótzy Kristóf, Wallner Gábor, Werk Zsuzsi 

A kiállítás 2022.06.07-ig látogatható.

Tovább a hivatalos Facebook eseményre...

 

Add event to calendar

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo

Publikálva: 2022-05-18 11:14:00