James Hewes, az FIPP globális médiaszövetség vezérigazgatója tart angol nyelvű előadást a MOME-n

2020.05.04. 17:00 online zoom webinar

James Hewes Hogyan változott meg a média? - trendek, közösségi média és a fogyasztók címmel tart előadást 2021. május 4-én 17:00 órától.

Az előadás Zoom felületen zajlik, amelyre itt lehet csatlakozni.
Jelszó: 036421

Moderátor: Szalontai Ábel, a MOME Média Intézet igazgatója
Az előadás angol nyelvű.

A webinárium témái

Változás az ember szemszögéből: az egyre gyorsuló változás. Miért fontos ez mindannyiunknak?

Változás a média kontextusában: hogyan hatott a digitális média modell a hagyományos modellekre? Hogyan hatott a koronavírus járvány a médiapiacra?

A hirdetés hanyatlása: mi történt a hirdetési bevételekkel és miért? Új bevételi lehetőségek nyílnak. Milyen szerepet játszhat ebben a design?

A fogyasztó felemelkedése: átállás a hirdetési bevételekről a fogyasztói bevételekre. Bevételi források és az ehhez kapcsolódó problémák. Milyen szerepet játszhat a design az ajánlatok egyediségének kialakításában?

Big tech: hogyan uralkodik el az életünkön a Facebook és a Google? Mit jelent ez a tartalomgyártók számára? Mit teszünk, hogy megállítsuk őket?

Tágabb társadalmi trendek és mindezek hatása a médiára: sokszínűség, fenntarthatóság, vezetés és vállalati kultúra.

JAMES HEWES

Az elmúlt 12 évben a BBC-nél különböző területeken dolgozó James Hewes részt vett a médiatársaság privatizációjának folyamatában 2011 novemberében. Ezt követően a Top Gear, a Good a Food, az Easy Cook és a Lonely Planet Magazine kiadója, valamint a BBC Haymarket Exhibitions igazgatója volt. Öt évet töltött Dubaiban a Gulf News Publishing kiadó vezetőjeként, ahol több mint harminc termék területért volt felelős. Elindította az első arab nyelvű autó-motor magazin márkát, a wheels Arabic-ot. 2017 szeptemberében jelölték az FIPP igazgatójának és elnökének, ahová a The Art Newspaper-től került, utóbbinál megbízott igazgatóként dolgozott 2016-tól. Tagja a Dojoko oktatás-központú startup, valamint az Oxford Brookes University’s Journalism tanácsadói bizottságának is.

 

AZ FIPP

Az 1925-ben Franciaországban alapított FIPP a világ egyik legrégebbi, nagy presztizsű média szakmai szövetsége. A magazin kiadók eredetileg azért társultak, hogy megosszák egymással szakmai elképzeléseiket. A szervezet közel 100 évnyi története során integrálta a médiatulajdonosokat és a tartalomszolgáltatókat és gyártókat a világ minden tájáról. Az FIPP célja, hogy partnerségekkel, megoldásokkal és információcserével segítse elő tagsága nemzetközi, piacvezető média üzleti tevékenységét.

 

Az előadás után lehetőség lesz kérdéseket is feltenni.

 

Publikálva: 2021-04-28 15:48:00