Ahol a zene és a vizualitás találkozik: újra Intermezzo Fesztivál a Magyar Zene Házában

A MOME hallgatói idén második alkalommal szervezik meg az Intermezzo Fesztivált. Az egyetemi hallgatók szervezte esemény célja, amellett, hogy a feltörekvő zenészeknek és animátoroknak is bemutatkozási lehetőséget teremtsen, az, hogy összekösse a zenét a designszemléletű közösséggel. Mindezt elektronikus stílusokkal, és inspiráló vizuális aláfestéssel, amelyhez a Zene Háza ideális hátteret biztosít.

A MOME hallgatói gondoskodnak róla, hogy pezsgő hangulatban induljon a következő tanév, ugyanis a félév elején, 2023. szeptember 8. és 9. között szervezik meg a II. Intermezzo Fesztivált a Magyar Zene Házában. A kortárs művészet és zene kapcsolatára és kölcsönhatására épülő programsorozattal gyűjthetünk inspirációt az új tanév elején. 

A fesztiválon az elektronikus zene áll majd a középpontban, hol jazz, hol psychedelic folk elemekkel, hol pedig a 90-es évek hip-hop stílusával vegyítve. Az Acideal formáció egy acid techno live settel jelentkezik, melyben a hipnotikus hangzás dominál majd. A török származású Arif Erdem Ocak által alapított Nasip Kismet zenekar élő világzenei koncertjén a pszichedelikus népzene és a jazz találkozását tapasztalhatjuk meg. A világzenét képviseli a 11 fős Hakumba is, de olyan stílusokat is megismerhetünk majd, mint a surf-rock, az afrobeat, vagy a balkán fúvosok. Élőben játszik még Bárány Judit, a hari_drama, a Kinetic Erotic, Zækar és a Fran Palermo-ból ismert, Henri Gonzo is, legújabb projektjével a Henri Gonzo és a Papírsárkányokkal, valamint DJ-szettel jelentkezik az UNI’Beats, Hanussen – Blue Sun Radio és yorgos.  

A rendezvényt, az impozáns helyszín mellett az teszi sajátossá, hogy a koncertekhez a MOME Média Design és Animáció szakos hallgatók által készített vizuálok biztosítják a hátteret, az alkotók és az előadók stílusának metszetében. Az épület egyik legizgalmasabb terében, a Hangdómban egy 8 perces, immerzív élményt nyújtó narratív installáció készül, melyet az Animáció mesterszakos Pálovics Emese és a design- és művészetmenedzsment szakos Faddi Bianka álmodtak meg, és amelyben a generációs szakadék, és az ebből fakadó traumák témáját dolgozzák fel. 

Az épület és a környezet ihlette azt az installációt, amelyet két Építőművész szakos hallgató, Puskár Dóra és Novák Adrienn terveztek a szabadtéri színpadhoz. A kültéri lelátó fölött elhelyezett alkotás reflektál a ház ikonikus körformájára, centralitására, az építészeti karakteréből fakadó transzparenciára, könnyedségre és a fény jelentőségére. 

Szintén az eseményhez kapcsolódóan, szeptember 8-án mutatja be az EJTECH alkotópáros is legújabb, Dung Dkar Cloak című installációját, mely egy különleges zenei élményt nyújtó textilinnováció. Az interaktív fraktálfaliszőnyeg, melyet először a Sound Scene 2023 fesztiválon, Washingontban láthatott a közönség, érintésre hoz létre egyedi hangkompozíciókat. 

Az Intermezzo Fesztivált szeptember 8-9. között rendezik meg a Magyar Zene Házában. 

Jegyelővétel: https://zenehaza.hu/programsorozatok/intermezzo-fesztival-mome-x-mzh-2023 

Event information

Helyszín: Magyar Zene Háza
Időpont: 2023. szeptember 8-9.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121