Artist’s talk Dafna Talmor I Előadás

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt, 2022. április 13-án szerdán 18:00-19:30 óráig a MOME BASE épület B001-es üvegterembe, Artist’s talk Dafna Talmor című előadásra, melyen Dafna Talmorral Kudász Gábor Arion (DLA, MOME Fotográfia MA szakvezető) beszélget.

A tájábrázolások vizsgálatára koncentráló Constructed Landscapes (Konstruált Tájképek) projekten a művész már több mint tíz éve dolgozik. A három alsorozatból álló munka személyes archívumokból építkezik, és olyan beállított tájképek adják az alapját, melyek Izraelben, Venezuelában, az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban készült fotók montázsolt és kollázsolt színes negatívjaiból állnak össze. A kezdetben csupán emléknek szánt tájképek a vágások és illesztések során átalakultak. Az így létrehozott „köztes tájak” részben valóságosak, mégis virtuálisak és képzeletbeliek. Ennek a keveredésnek az a célja, hogy egy bizonyos helyet – amely kezdetben személyes tartalommal, emlékekkel, asszociációkkal volt megtöltve – olyan térré formáljon, amelyből kiürül a szubjektivitás és univerzálissá válik. Az újrastukturált képek befogadása sokkal jobban függ az egyének nézőpontjától és értelmezési készségeitől, mint a tájképként talált és rögzített eredeti felvételek.  

Bemutatásra kerül, a TOBE Gallery-ben megrendezett Constructed Landscapes (vol. III) c. tárlaton a 2020-ban megjelent monográfia is, mely a 2021-es Kraszna-Krausz Photography Book Awards-díj jelöltjei között szerepelt. Emellett, egy nagyméretű „szobrászati” installáció is megjelenik a térben, mely az Unbound (UNSEEN Amsterdam 2021, kurátor: Marcel Feil) című csoportos kiállításra készült. 

Az előadás nyelve angol. 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 


Facebook esemény: https://fb.me/e/1MpdZos89  

Event information

2022.04.13
MOME BASE

More events

New Yorkból látogat egyetemünkre március végén Mirko Ilić tervezőgrafikus, plakátművész, a globális tervezőgrafikusi szcéna elismert alkotója.

Margeaux Claude kétszeres Fulbright ösztöndíjas keramikusművész március 27-én előadást tart a MOME-n.

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121