Burnt Geometry I Hevesi Annabella bútorkollekció bemutató

Rendhagyó esemény keretein belül mutatja be új bútorkollekcióját az I O line and round tervező stúdió. A Zipernowksy Stúdióban megrendezésre kerülő bemutatón testközelből is megtekinthetik az érdeklődők a Hevesi Annabella MOME alumna által tervezett "Burnt Geometry" kollekciót.

A bemutatásra kerülő bútorok a Bauhausban gyökerező, Kassák és Vasarely munkásságán, valamint a Bonyhádi Zománcművészeti Alkotótelep tevékenységén átívelő kulturális „szekvencia-sorba” illeszkednek. A kollekció tárgyai ezt az örökséget ültetik át a jelenbe. Az élénk színek és a geometrikus formákkal való játék vizuálisan is megidézik a zománcozás, mint művészeti gyakorlat haladó szellemiségű alkotásait.

 A kollekció bútorai a kortárs tervezői szemléletet vegyítik a nagytudású elődök technológiai és elméleti ismereteivel, mindezt kiemelkedő formai és kivitelezési minőségben egyesítve. Mindegyik tárgy új, vagy méltatlanul periféria szorult technológiák és anyagok felhasználásával született meg - ennek részleteiről az esemény résztvevői a tervezőtől és kivitelezőktől első kézből hallhatnak.

A programon a hazai tervezői közösséget, valamint a tágabb értelemben vett design szakma képviselőit egyaránt várják.

A három napos eseménysorozat megnyitóján beszédet mond Hámori Gabriella színművész.

Helyszín: Zipernowsky Stúdió, 1114, Bartók Béla út 33.
Időpont: 2022. május 12., 17:00.

A bútorkollekció megtekinthető 2022.05.14-ig.

Tovább az esemény hivatalos Facebook oldalára…

Event information

Helyszín: Zipernowsky Stúdió, 1114, Bartók Béla út 33.
Időpont: 2022. május 12., 17:00.

More events

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.

Geszler Mária, a kortárs magyar kerámiaművészet meghatározó alakja előadást tart a MOME-n március 22-én 16 órakor.

Máté Gábor DLA habil. Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia BA szakvezetőjének ‘The Apples of Their Eyes’ címmel nyílt kiállítása 2023. március 15-én 12 órakor a jeruzsálemi Yossi Nahmias Fotográfia Galériában (Department of Photographic Communication Hadassah Academic College).
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121