Burnt Geometry I Hevesi Annabella bútorkollekció bemutató

Rendhagyó esemény keretein belül mutatja be új bútorkollekcióját az I O line and round tervező stúdió. A Zipernowksy Stúdióban megrendezésre kerülő bemutatón testközelből is megtekinthetik az érdeklődők a Hevesi Annabella MOME alumna által tervezett "Burnt Geometry" kollekciót.

A bemutatásra kerülő bútorok a Bauhausban gyökerező, Kassák és Vasarely munkásságán, valamint a Bonyhádi Zománcművészeti Alkotótelep tevékenységén átívelő kulturális „szekvencia-sorba” illeszkednek. A kollekció tárgyai ezt az örökséget ültetik át a jelenbe. Az élénk színek és a geometrikus formákkal való játék vizuálisan is megidézik a zománcozás, mint művészeti gyakorlat haladó szellemiségű alkotásait.

 A kollekció bútorai a kortárs tervezői szemléletet vegyítik a nagytudású elődök technológiai és elméleti ismereteivel, mindezt kiemelkedő formai és kivitelezési minőségben egyesítve. Mindegyik tárgy új, vagy méltatlanul periféria szorult technológiák és anyagok felhasználásával született meg - ennek részleteiről az esemény résztvevői a tervezőtől és kivitelezőktől első kézből hallhatnak.

A programon a hazai tervezői közösséget, valamint a tágabb értelemben vett design szakma képviselőit egyaránt várják.

A három napos eseménysorozat megnyitóján beszédet mond Hámori Gabriella színművész.

Helyszín: Zipernowsky Stúdió, 1114, Bartók Béla út 33.
Időpont: 2022. május 12., 17:00.

A bútorkollekció megtekinthető 2022.05.14-ig.

Tovább az esemény hivatalos Facebook oldalára…

Event information

Helyszín: Zipernowsky Stúdió, 1114, Bartók Béla út 33.
Időpont: 2022. május 12., 17:00.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121