DESIGN CURVES: Vectors for the future – Bemutatkoznak a 2022/23-as tanév Stefan Lengyel Kiválósági Díj ösztöndíjasai

A 2022/23-as tanévben 32 hallgató részesült a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjban. Közös bennük, hogy a designra nem a megrendelők utasításait követő kereskedelmi eszközként tekintenek, hanem a változásokat előmozdító erőként, amely sokoldalúan van jelen az élet minden területén. A munkáikból nyíló kiállítás november 4-től látogatható a MOME Ground terében.

 Az Stefan Lengyel Kiválósági Díj ösztöndíjprogramot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2020 őszén hívta életre azzal a céllal, hogy teljesítményalapú és szakmai támogatásban részesítse azokat a hallgatókat, akik projektjeikkel és továbbfejlesztési koncepcióikkal kiemelkedő ötleteket mutatnak fel. Az itt látható munkák tehát olyan kísérleti koncepciók és kutatások, amelyeknek egyes gondolatai különböző utakon fejlődhetnek még tovább. 

Az idei című kiállításon bemutatkozó alkotók nyitottak az együttműködésekre, lokális és globális problémákra terveznek, és különböző szerepeket vesznek fel – munkáikban kutatóként, aktivistaként vagy menedzserként is jelen vannak, hogy a lehető legjobban tudjanak reagálni jelenünk kihívásaira. 

A tárlaton megismerhetjük az alkotók elképzeléseit a biztonságos városokról, az inkluzív tervezésről, a kortárs tabutémákról, az anyagok jövőjéről, az ökoszisztéma védelméről, az ember–gép interakciókról és a kulturális értékek megőrzésének innovatív módjairól. 

Event information

A kiállítás megtekinthető: 2023. november 4-24.

Helyszín: MOME GROUND
Kurátor: Viski Noémi

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121