Dobány Sándor keramikusművész porcelánfestő mesterkurzusa a MOME-n

Dobány Sándor, Ferenczy Noémi díjas keramikusművész a porcelánfestés hagyományos technikáiba és saját alkotói folyamataiba avatja be a hallgatókat a MOME-n tartott mesterkurzusán.

A porcelánfestés évszázadokra visszanyúló díszítő technika, melynek hagyománya és technikai eszköztára a kortárs képzőművészet és iparművészet területén mai napig unikális és izgalmas narratív kifejezési mód. Dobány Sándor munkásságának több jelentős darabja ezen művészi kézműves technika használatával készült. A MOME-n tartott kurzus során nemcsak a porcelánfestés hagyományos technikáit ismerteti, de mint művész, az alkotó folyamat általa képviselt narratíváit is megosztja a hallgatókkal. 
A kurzus kiegészítő programja Dobány Sándor nyilvános előadása, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Az előadás október 17-én 17:00 órakor a Tárgyalkotó szak otthonterében, a MOME BASE földszintjén a B_004-es teremben tekinthető meg. 

További információk az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/7065707430135494/?ref=newsfeed&locale=hu_HU 

Event information

Időpont: 2023. október 17., 17:00
Helyszín: MOME BASE_001

Az esemény nyelve magyar.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121