Feedback Method workshop

A művészeti és designfelsőoktatást segíti a Feedback Method workshop, azaz a visszajelzés-módszertani workshop, melyet a MOME Design Intézet jóvoltából egy tréning keretében most az egyetemi polgárság is megismerhet. Alapját a hollandiai DAS Theatre programban fejlesztett Feedback Method módszertan és eszköztár képezi. A visszajelzési módszerekre és eszközökre fókuszáló műhelymunka középpontjában az alkotói/ tervezői munkákra adott visszajelzés, és azok lehetséges eszközei, kihívásai állnak.

A Formatervező művész szakos hallgatók az őszi szemeszterben már kipróbálhatták a módszert, erre építve szeretnénk tovább bővíteni a bevontak körét. A workshopokat Manolis Tsipos, a módszeran egyik megalkotója és trénere vezeti. Az előadás és a workshopok angol nyelven zajlanak. 

Az intenzíven diszkurzív és interdiszciplináris művészeti gyakorlatokra reagáló módszertani tréning az alábbi kérdéseket érint majd: Hogyan adjunk visszajelzést szubjektív kérdésekben konstruktív módon? Hogyan érhetjük el, hogy a visszacsatolás ne csupán véleményformálás legyen? Hogyan segítsük elő, hogy a hallgatók be is tudják építeni a kapott visszajelzéseket? Milyen módszerekkel segíthetjük azt, hogy a hallgatók egymás felé is konstruktív kritikát fogalmazzanak meg? 

Egy rövid összefoglaló a workshop tartalmáról és menetéről: https://www.onassis.org/initiatives/onassis-air/critical-practices-program/feedback-method  

Program: 

május 4., csütörtök 
10.00-12.30 – elméleti alapok, a módszer és annak eszközeinek elméleti bemutatása 

//ebédszünet 

13.30-15.30 – feedback method workshop I. (egy bemutatott projekt példáján keresztül a módszer és az eszközök megtapasztalása) 
15.30-16.30 – felmerülő kérdések és tapasztalatok megvitatása 
május 5., péntek 
10.00-12.00 – feedback method workshop II. 
12.00-13.00 – felmerülő kérdések és tapasztalatok megvitatása 

//ebédszünet 

14.00-16.00- feedback method workshop III. 
16.00-17.00 – felmerülő kérdések és tapasztalatok megvitatása 
A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/9QsZFf5WsSRw836J6 

Event information

Időpont: 2023. május 4-5, 10.00- 16.30.
Helyszín: MOME Gond_űző

Az esemény nyelve angol.
Az esemény regisztrációhoz kötött!

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121