Hangtalanul is hangosan - akusztikai ökológia és hangtáj

Zenét hallgatunk a metrón, takarítás közben, tanulás mellé vagy csak úgy kikapcsolódásként. Telefonon, bakelitlemezen, számítógépen, hangszórón keresztül. De gondoltál már arra, hogy a hangok akkor is állandóan körbevesznek minket, ha éppen nem megszerkesztett dallamok kísérik a mindennapjainkat?

Zenét hallgatunk a metrón, takarítás közben, tanulás mellé vagy csak úgy kikapcsolódásként. Telefonon, bakelitlemezen, számítógépen, hangszórón keresztül. De gondoltál már arra, hogy a hangok akkor is állandóan körbevesznek minket, ha éppen nem megszerkesztett dallamok kísérik a mindennapjainkat? Van hangja a gépelésnek, a villamos záródó ajtajainak, a szomszédból átszűrődő beszélgetés foszlányoknak, nem utolsó sorban a természetnek - és a listát folytathatnánk napestig.

Mi történik akkor, ha ezeket a “zajokat” valaki összegzi? Mit takar a hangtáj kifejezés és mire használhatjuk? Hogyan kapcsolódhatnak a körülöttünk létező hangrezgések a művészetek egyéb határterületeivel? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk előadóink tolmácsolásában.

A június 17-én, 18:00-kor kezdődő programon Krasz Ádám doktorandusz, a MOME Open Sound Design kurzus oktatója és Farkas-Kovách Réka MOME Elméleti Intézet hallgatója adnak elő.

Helyszín: K11 kulturális központ

időpont: 2022. 06. 17. 18:00

Tovább a Facebook eseményre: https://fb.me/e/1QtckWNCG

Event information

Helyszín: K11 kulturális központ
Időpont: 2022. 06. 17. 18:00

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121