Hangtalanul is hangosan - akusztikai ökológia és hangtáj

Zenét hallgatunk a metrón, takarítás közben, tanulás mellé vagy csak úgy kikapcsolódásként. Telefonon, bakelitlemezen, számítógépen, hangszórón keresztül. De gondoltál már arra, hogy a hangok akkor is állandóan körbevesznek minket, ha éppen nem megszerkesztett dallamok kísérik a mindennapjainkat?

Zenét hallgatunk a metrón, takarítás közben, tanulás mellé vagy csak úgy kikapcsolódásként. Telefonon, bakelitlemezen, számítógépen, hangszórón keresztül. De gondoltál már arra, hogy a hangok akkor is állandóan körbevesznek minket, ha éppen nem megszerkesztett dallamok kísérik a mindennapjainkat? Van hangja a gépelésnek, a villamos záródó ajtajainak, a szomszédból átszűrődő beszélgetés foszlányoknak, nem utolsó sorban a természetnek - és a listát folytathatnánk napestig.

Mi történik akkor, ha ezeket a “zajokat” valaki összegzi? Mit takar a hangtáj kifejezés és mire használhatjuk? Hogyan kapcsolódhatnak a körülöttünk létező hangrezgések a művészetek egyéb határterületeivel? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk előadóink tolmácsolásában.

A június 17-én, 18:00-kor kezdődő programon Krasz Ádám doktorandusz, a MOME Open Sound Design kurzus oktatója és Farkas-Kovách Réka MOME Elméleti Intézet hallgatója adnak elő.

Helyszín: K11 kulturális központ

időpont: 2022. 06. 17. 18:00

Tovább a Facebook eseményre: https://fb.me/e/1QtckWNCG

Event information

Helyszín: K11 kulturális központ
Időpont: 2022. 06. 17. 18:00

More events

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.

Geszler Mária, a kortárs magyar kerámiaművészet meghatározó alakja előadást tart a MOME-n március 22-én 16 órakor.

Máté Gábor DLA habil. Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia BA szakvezetőjének ‘The Apples of Their Eyes’ címmel nyílt kiállítása 2023. március 15-én 12 órakor a jeruzsálemi Yossi Nahmias Fotográfia Galériában (Department of Photographic Communication Hadassah Academic College).
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121