Hátránykompenzáció a művészeti nevelés segítségével – módszertani konferenciát szervez a MOME Design- és vizuálisművészet-tanárszak

A MOME Design- és vizuálisművészet-tanár képzésének közössége módszertani konferenciára hívja mindazokat, akik együtt gondolkodnának velünk a művészeti, illetve művészettel nevelés lehetőségeiről az egyéni képességek átfogó kibontakoztatása és a hátránykompenzáció területén.

A konferenicát Németh Szilvia, Kreatív Partnerség Magyarország vezetőjének előadása nyitja, aki a Művészek az iskolában: tanulási képességek fejlesztése szociális hátrányokkal élő gyerekek körében kezdeményezésről szól majd. 

Őt követően Takár Anita mesél tevékenységéről: 2001 óta tanít komplex művészeti nevelést halmozottan sérült gyerekeket a Budapest III. Kerületi Csillagház Gyógypedagógiai Általános Iskolában (jelenleg Bázisintézmény) minden évfolyamon. Sándor Kata, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának oktatója Felnőtt és idős fogyatékos személyek segítése művészettel neveléssel címen tart előadást. 

A délelőtti programot kerekasztal beszélgetés zárja az előadókkal, melyet L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány munkatársa vezet.  
Az ebédszünetet követően a MOME diákjait is megmozgató hátránykompenzáló programokról lesz szó. Sor kerül majd A Tanítsunk Magyarországért eredményeinek bemutatására, valamint a Tiéd a holnap - A jövő kreatív tehetségeiért rövid bemutatkozására.

A konferenciát a Hogyan és kin segít a művészettel nevelés? című vitaszínház zárja, melyet a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ vezet majd.


A konferencia ingyenesen látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linken tehetnek meg: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhaW1xgpuJia8gJOjxmlO8-OWsCYAsU8vbY7Ja0ES-l8kb_g/viewform?fbclid=IwAR067V3Td76sjSrwGZkPQzPu6eoJAR2vd9xmN5ph1iMHB1avFj6tR3G7h8Q 
(A konferencia befogadóképessége 60 fő.) 

További információk az esemény Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/events/1296643374188219 

Event information

Időpont: 2023. november 16. 9:00-17:00
Helyszín: MOME Térkísérleti Műterem/MOME TWO épület

Az esemény nyelve magyar.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121