Mesterkurzus Mikulás Ferenccel

Mesterkurzust tart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen március 8-án, szerdán 17 órától a Balázs Béla-, Magyar Örökség- és Prima Primissima díjjal kitüntetett Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió vezetője, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) igazgatója.

Több, mint 50 éves stúdióvezetői és produceri tevékenységének köszönhetően olyan közismert alkotásokkal gazdagodott a hazai és nemzetközi animációs szcéna, mint a 2020-ban Hungarikumnak nyilvánított, 100 epizódot megért Magyar népmesék sorozat, a Vízipók-csodapók, a Mesék Mátyás királyról vagy a Leo és Fred.  
 
A vetítéssel egybekötött esemény során az érdeklődők megismerhetik Mikulás Ferenc életútját, a korai évektől a Kecskemétfilm vezetői megbízásán át, a stúdióban gyártott Oscar-díj-jelölést kapott nemzetközi produkciókig, valamint a 2022 októberében bemutatott, Jankovics Marcell rendezésében készült Toldi-sorozat animálásáig. 
 
A mesterkurzus-sorozat a MOME Animáció szak szervezésében valósul meg, az esemény szakmai vezetői, moderátorai: Dr. Kollarik Tamás PhD egyetemi oktató, producer és Gorka-Focht Máté doktorandusz, oktató.  
 
Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely ezen a linken érhető el. 

Event information

IDŐPONT: 2023. március 8. (szerda) 17 óra
HELYSZÍN: MOME Auditórium (cím: 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER épület, I. emelet)
Az esemény nyelve magyar.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121