Minden ékszer narratív – Börcsök Anna doktori védése és kiállításmegnyitó

Börcsök Anna ékszertervező doktori értekezésének fókuszában a művészeti narratívák a designban kutatása áll, különös tekintettel az ékszerekre. A MOME-n nyíló kiállításon több más kortárs ékszertervezővel arra keresi a választ, milyen értéket jelent az ékszer ma, és milyen üzeneteket, történeteket közvetít.

A MOME Doktori Iskolája szeretettel vár mindenkit Börcsök Anna ékszertervező doktori védésére és kiállításmegnyitójára. A doktori értekezés címe A narratív ékszer. Tervezés módszertani kutatás, művészeti narratívák a designban, az ehhez kapcsolódó mestermű bemutatására pedig a Titok. Kortárs narratív ékszer címmel, szintén a MOME-n nyíló kiállítás keretében kerül sor. A tárlaton Börcsök Anna (aki egyben a kurátora is volt a kiállításnak) mellett kiállítanak: Dávid Attila Norbert, Égi Marcell, Fábián Veronika, Harsány Patrícia, Huber Kinga, Király Fanni, Vékony Fanni, Roskó Mária, Tengely Nóra, Tóth Zoltán, Varga Gábor János.

Az ékszerek a térben jelek és szimbólumok. Elindítják az alkotók, nézők és viselőik közötti kommunikációt. A körülöttünk fellelhető anyagok kimeríthetetlen lehetőségeket kínálnak arra, hogy általuk üzeneteket a tárgyak nyelvén közöljünk. A kiállítás a tárgyak közötti kapcsolatot vizsgálja az adott téri helyzetben. Vajon a tisztelt néző észreveszi az összekötő szálakat?

A kiállítást megnyitja Érmezei Lili Zoé fotóművész.  

 

Bővebben a kiállításról a Facebook eseményben.

Event information

A védés időpontja: 2024. február. 9. 10:00  
A védés helyszíne: MOME Filmstúdió (1121 Zugligeti út 19-25., MOME TWO épület) 
A kiállításmegnyitó időpontja: 2024. február. 9. 18:00
A kiállítás helyszíne: MOME ZUG G_001

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121