Moholy-Nagy University of Art and Design

Doktori iskola

Képzések
PhD
DLA
Jelentkezés
További információk
Doktori Iskola Board
Hírek
Események
Dokumentumok
Doktori iskola
Cím
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MOME UP
Emelet, ajtó
U_406
Nyitva tartás
Hétfő-Péntek
9:00 - 17:00
Iroda vezető
Gáspár Júlia
doktori@mome.hu
A MOME multidiszciplináris doktori iskolája három design és művészeti ágban és egy tudományágban folytatja tevékenységét, a négy ág koherenciájára és interdiszciplináris együttműködésére alapozva.

A négy képzési ág tagolódása az egyetem mesterképzési szakstruktúrájára épül, és kiteljesíti a háromfokozatú képzés ama tendenciáját, amely a specifikus szaktudások széles spektrumú rendszere felől (BA képzés) a mesterszakok összefoglaló jellegén át, a doktori képzés integratív struktúrájához vezet. Ez az oktatási filozófia fejeződik ki a doktori iskola által kiírt tematikus fókuszok inter- és transzdiszciplináris karakterében is. 

Valamint abban, hogy az eltérő alkotói/kutatói szakterületeket képviselő témavezetők jellemzően többen, társ-konzulensi viszonyban segítik az egyes doktoranduszok, és a doktorandusz csoportok munkáját. A MOME Doktori Iskola kész arra is, hogy a benne folyó kutatásokat, illetve az általa megjelenített szakmai területeket más, hazai és nemzetközi akadémiai intézményekkel, továbbá piaci szereplőkkel, társadalmi szervezetekkel együttműködésben helyezze az alap- és az alkalmazott kutatás, fejlesztés és innováció kontextusaiba.

Képzések

A doktori képzés államilag támogatott vagy költségtérítéses formában, nappali képzés keretében folyó képzési, kutatási és beszámolási tevékenység.

PhD

A PhD képzési programban az vehet részt, aki mesterfokozatot szerzett vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkezik designelmélet vagy a képzéssel érintkező társadalom- és humán tudományok területén, vagy művészeti-tervezői, műszaki-mérnöki, illetve természettudományos területeken. A felvétel elsődleges kritériuma a – jól dokumentálható – tudományos, illetve szakmai elkötelezettség.

Művészettudomány

DLA

A DLA képzés esetében a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem képzési területeinek megfelelő, mesterfokozat szintű oklevél. Indokolt esetben a Felvételi Bizottság más mesterfokozatban szerzett oklevelet is elfogadhat, így releváns kutatói terv és alkotói portfólió megléte esetén.

Építőművészet

Iparművészet

Multimédia művészet

Jelentkezés

Tanulj Közép-Európa egyik legmodernebb design- és művészeti egyetemén!

További információk

Doktori Iskola Board

Harmati Hedvig DLA habil.

Doktori Iskola Board, Doktori Iskola vezetője, MA szakfelelős, egyetemi docens

harmati@mome.hu

Szentpéteri Márton PhD habil.

Doktori Iskola Board, MA szakfelelős, PhD program vezető, egyetemi tanár

szem@mome.hu

Veres Bálint PhD habil.

DLA program vezető, Doktori Iskola Board, habilitált egyetemi docens

veresbal@mome.hu

Hírek

Innovatív, saját fejlesztésű STEAM tudásanyagot tett elérhetővé a MOME az ukrán menekült gyerekek számára. A cél az, hogy a háború elől menekülő gyerekek a stresszoldó fókuszú kreatív oktatási programon keresztül elkezdhessék feldolgozni az őket ért traumákat.

A világ egyik legismertebb Moholy-Nagy-kutatója, a művészettörténész és kurátor, Ifj. Dr. Botár Olivér (Oliver A. I. Botar) veheti át a Moholy-Nagy-díjat 2022. október 27-én Fülöp József rektortól a MOME Campusán.

2022 májusában került megrendezésre a MOME Doktori Iskola szervezésében a „The Promise of Pragmatist Aesthetics: Looking Forward after 30 Years” című négynapos nemzetközi konferencia. Az egyik kiemelt előadóként Kristina Höök, a KTH Royal Institute of Technology professzora és az interakció-tervezés szakértője a Soma Design lehetőségeiről beszélt.

Események

A MOME Doktori Iskolája tisztelettel meghívja Önt Balogh Zsolt Péter formatervező, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adjunktusa habilitációs előadására iparművészet tudományágban.

A Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Bráda Judit egyetemi docens, öltözékkiegészítő tervező habilitációs előadására.

Átmeneti térben átmeneti terület: az ipari munkásnőktől a kísérleti textilművészetig A FÉSZEK Művészklub és a textil kapcsolata az 1970-es és ’80-as években.

Dokumentumok

Name of document
Download
Tájékoztató egyéni felkészülő jelentkezéséhez
Kepzesi terv modositas_2022_0222
DLA értekezés útmutató
Témavezetési terv 1 melléklet
Képzési Terv
PHD értekezés útmutató
Doktori Tanterv
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121