Moholy-Nagy University of Art and Design

Doktori iskola

Doktori értekezések
Habilitáció
Jelentkezés
Doktori Iskola
Hírek
Események
Konferenciák
Dokumentumok
Doktori iskola
Cím
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MOME UP
Emelet, ajtó
U_406
Nyitva tartás
Hétfő-Csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 10:00 - 16:00
Iroda vezető
Gáspár Júlia
doktori@mome.hu
A MOME multidiszciplináris doktori iskolája három design és művészeti ágban és egy tudományágban folytatja tevékenységét, a négy ág koherenciájára és interdiszciplináris együttműködésére alapozva.

A négy képzési ág tagolódása az egyetem mesterképzési szakstruktúrájára épül, és kiteljesíti a háromfokozatú képzés ama tendenciáját, amely a specifikus szaktudások széles spektrumú rendszere felől (BA képzés) a mesterszakok összefoglaló jellegén át, a doktori képzés integratív struktúrájához vezet. Ez az oktatási filozófia fejeződik ki a doktori iskola által kiírt tematikus fókuszok inter- és transzdiszciplináris karakterében is. 

Valamint abban, hogy az eltérő alkotói/kutatói szakterületeket képviselő témavezetők jellemzően többen, társ-konzulensi viszonyban segítik az egyes doktoranduszok, és a doktorandusz csoportok munkáját. A MOME Doktori Iskola kész arra is, hogy a benne folyó kutatásokat, illetve az általa megjelenített szakmai területeket más, hazai és nemzetközi akadémiai intézményekkel, továbbá piaci szereplőkkel, társadalmi szervezetekkel együttműködésben helyezze az alap- és az alkalmazott kutatás, fejlesztés és innováció kontextusaiba.

Habilitáció

Jelentkezés

Tanulj Közép-Európa egyik legmodernebb design- és művészeti egyetemén!

Doktori Iskola

Doktori Iskola Board, Doktori Iskola vezetője, MA szakfelelős, egyetemi tanár

harmati@mome.hu

Doktori Iskola Board, MA szakfelelős, PhD program vezető, egyetemi tanár

szem@mome.hu

DLA program vezető, Doktori Iskola Board, habilitált egyetemi docens

veresbal@mome.hu

Hírek

Világunk minden szegletét áthatja a design, benne a funkcionalitás és az esztétikai élvezet olykor ellentétes értékei találkoznak, középpontjában pedig az eleven emberi test, a szóma áll - ennek összefüggéseiről gondolkodik a nemrég megjelent Somaesthetics and Design Culture című, számos, a MOME közössége számára ismerős szerző írását közreadó kötet, melyet Veres Bálint a MOME Doktori Iskola DLA programjának vezetője és Richard Shusterman, a Florida Atlantic University professzora, világhírű esztéta-filozófus közösen szerkesztett.

Negyedszázados a MOME szellemi műhelye, a Doktori Iskola, ahol a magyar vizuális és tárgykultúra, az építőművészet meghatározó alkotói szereztek fokozatot. Az évfordulót az intézmény az egyetem campusán bemutatott, az iskolateremtés történetét személyes módon feldolgozó, átfogó kiállítással, innovatív installációval és szakmai konferenciával ünnepli.

Innovatív, saját fejlesztésű STEAM tudásanyagot tett elérhetővé a MOME az ukrán menekült gyerekek számára. A cél az, hogy a háború elől menekülő gyerekek a stresszoldó fókuszú kreatív oktatási programon keresztül elkezdhessék feldolgozni az őket ért traumákat.

Események

Konferenciák

Dokumentumok

Name of document
Doktori szabályzat 2017
Habilitációs Szabályzat
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121