Moholy-Nagy University of Art and Design

Doktori iskola

Doktori iskola
Cím
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MOME UP
Emelet, ajtó
IV./405.
Nyitva tartás
Hétfő-Péntek
9:00 - 17:00
Iroda vezető
Gáspár Júlia
A MOME multidiszciplináris doktori iskolája három design és művészeti ágban és egy tudományágban folytatja tevékenységét, a négy ág koherenciájára és interdiszciplináris együttműködésére alapozva.

A négy képzési ág tagolódása az egyetem mesterképzési szakstruktúrájára épül, és kiteljesíti a háromfokozatú képzés ama tendenciáját, amely a specifikus szaktudások széles spektrumú rendszere felől (BA képzés) a mesterszakok összefoglaló jellegén át, a doktori képzés integratív struktúrájához vezet. Ez az oktatási filozófia fejeződik ki a doktori iskola által kiírt tematikus fókuszok inter- és transzdiszciplináris karakterében is. 

Valamint abban, hogy az eltérő alkotói/kutatói szakterületeket képviselő témavezetők jellemzően többen, társ-konzulensi viszonyban segítik az egyes doktoranduszok, és a doktorandusz csoportok munkáját. A MOME Doktori Iskola kész arra is, hogy a benne folyó kutatásokat, illetve az általa megjelenített szakmai területeket más, hazai és nemzetközi akadémiai intézményekkel, továbbá piaci szereplőkkel, társadalmi szervezetekkel együttműködésben helyezze az alap- és az alkalmazott kutatás, fejlesztés és innováció kontextusaiba.

Képzések

A doktori képzés államilag támogatott vagy költségtérítéses formában, nappali képzés keretében folyó képzési, kutatási és beszámolási tevékenység.

PhD

A PhD képzési programban az vehet részt, aki mesterfokozatot szerzett vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkezik designelmélet vagy a képzéssel érintkező társadalom- és humán tudományok területén, vagy művészeti-tervezői, műszaki-mérnöki, illetve természettudományos területeken. A felvétel elsődleges kritériuma a – jól dokumentálható – tudományos, illetve szakmai elkötelezettség.

Művészettudomány

DLA

A DLA képzés esetében a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem képzési területeinek megfelelő, mesterfokozat szintű oklevél. Indokolt esetben a Felvételi Bizottság más mesterfokozatban szerzett oklevelet is elfogadhat, így releváns kutatói terv és alkotói portfólió megléte esetén.

Építőművészet

Iparművészet

Multimédia művészet

További információk

Doktori Iskola Board

Harmati Hedvig DLA habil.

Szentpéteri Márton PhD habil.

Veres Bálint PhD habil.

Események

Szeptember 23-án, délelőtt az Új Nemzeti Kiválósági Program pályázat 2021/22. tanévi ösztöndíjasainak prezentációs napja zajlik a MOME Auditóriumban.

EVANET – Everyday Aesthetics Network and the Moholy-Nagy University of Art and Design Budapest (MOME), warmly invite paper proposals for the three-day international conference ‘Designing Everyday Experience’. Celebrating the 25th anniversary of MOME’s doctoral school, the event will offer an opportunity for those with an interest in the philosophy and aesthetics of everyday life and design to share and discuss work, in the hope of furthering dialogue in this area.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskolája tisztelettel meghívja Önt Körösvölgyi Zoltán művészettörténész doktori védésére művészetelmélet tudományágban.

Dokumentumok

Name of document
Download
DOKTORI TANTERV
Tájékoztató egyéni felkészülő jelentkezéséhez
Kepzesi terv modositas_2022_0222
DLA értekezés útmutató
Témavezetési terv 1 melléklet
PHD értekezés útmutató
Képzési terv
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121