MOME Alumnák ékszerkiállítása az Eventuell Galériában

Családtörténet, intimitás, gombostű és futurisztikus szerkezetek

Családtörténet, intimitás, gombostű és futurisztikus szerkezetek  

Encounters 9 címmel Diriczi Csenge, Harsány Patrícia, Rémiás Szilvia és Ujvári-Zsiga Luca ékszertervezők kiállítása látható július 2-ig a belvárosi Eventüell galériában. 
A „Találkozások – Encounters” című sorozatot 2012-ben indították a galéria alapítói, melynek keretében eddig cseh, lengyel, német, magyar, spanyol és szlovák kortárs ékszertervezők munkáit láthatta a közönség. Ezúttal a tavalyi Határtalan Design kiállításon bemutatkozott legfiatalabb kortárs ékszertervezők, közöttük a 2018-ban Határtalan Design díjat nyert Rémiás Szilvia munkái láthatók. 
A négy, nagyon különböző tervezői látásmód szerint alkotó művész munkáinak mindegyikére jellemző a kísérletezőkedv és a narratív felfogás. A pandémia időszaka alatt készült alkotások közül több is reflektál a különleges élethelyzetre: a befelé fordulásra, az elszigeteltségre. 
Diriczi Csenge - SENSE|s, 2021 című sorozata a párkapcsolatban megélt intimitás különféle fázisait mutatja be az észleléstől a kiteljesedett kapcsolatok kialakulásáig. A különleges tárgyak az érzékelést, az érintést helyezik fókuszba, pillanatszerűen kimerevített, különböző szintű intimitást kifejező mozdulatok segítségével.  
Harsány Patrícia - Re_Object szériája egyszerre narratív és konceptuális, alternatív anyaghasználattal és technikák alkalmazásával a kortárs ékszer jelentését kutatja, a műfaj határait feszegeti. Az újraértelmezés alapját hétköznapi tárgyak jelentik, amelyek új kontextusba helyezve nem csupán új funkcióval, de további jelentésrétegekkel is gazdagodnak.  
Rémiás Szilvia - Body Light kollekciója futurisztikus kísérleti szerkezetekből áll. A tervező a tárgyakat elemeli az emberi test felületétől. A rájuk helyezett LED izzók a test bizonyos pontjait világítják meg, így a kezek, vállak, a nyak, az arc válnak főszereplővé. A kollekció tavasszal bekerült a Schmuckmuseum Pforzheim Art Jewellery by Young Talents at the Museum gyűjteményébe. 
Ujvári-Zsiga Luca - MEETING POINT – Az emlékezés körei/Circles of memories című sorozata az öröklődéssel, az emlékek fenntarthatóságával foglalkozik. A családi ékszerek által inspirált kollekció az egymást követő tulajdonosok életének egy-egy kitüntetett helyszíne koordinátáit örökíti meg, arra ösztönözve viselőit, hogy a fiatalabb generáció felkereshesse ezeket a boldog pillanatokat idéző helyeket, kapcsolódhassanak hozzájuk, felelősséget érezhessenek irántuk. 

Nyitvatartás: 
CS-P: 11:00 – 18:00, Szo.: 10:30 – 14:00 
Eventuell Galéria – Budapest V. Nyáry Pál utca 7.
 

Event information

Nyitvatartás:
CS-P: 11:00 – 18:00, Szo.: 10:30 – 14:00
Eventuell Galéria – Budapest V. Nyáry Pál utca 7.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121