New approaches to re-enchanting Central and Eastern Europe

2022. április 7-8-án a MOME ad otthont a Közép-Kelet Európa vallási kultúrájának változásait, ún. „újra-varázsolását” vizsgáló nemzetközi konferenciának.

2022. április 7-8-án a MOME ad otthont a Közép-Kelet Európa vallási kultúrájának változásait, ún. „újra-varázsolását” vizsgáló nemzetközi konferenciának.

A New approaches to re-enchanting Central and Eastern Europe című nagyszabású rendezvényre 17 országból 35 előadó érkezik. Az esemény főelőadói Daniel Wojcik (University of Oregon) és Alessandro Testa (Charles University, Prága).

Az előadások, tükrözve az konferencia multidiszciplinaritását, a kortárs vallási kultúra számos jelenségét veszik górcső alá. Többek között bemutatják az ufó-kultúra művészeti síkját, a közösségi médiában is burjánzó COVID-19 összeesküvés elméleteket, a kortárs pogányság mitológiáit, a pogány metál és a keresztény rock zenét, a városi terekben újonnan megjelenő szakrális építményeket, a népszerűvé váló zarándoklatokat, vagy a vallás és az újnacionalizmus kapcsolódásait.

A rendezvényt a MOME Elméleti Intézete a prágai Charles University működő Re-enchanting Central and Eastern Europe ERC.CZ kutatócsoporttal együttműködésben szervezi. A kétnapos konferencián egyetemünkről Keszeg Anna, az EI docense, Körösvölgyi Zoltán doktorandusz és az eseményt szervező Povedák István az Elméleti Intézet docense tartanak előadást.

A rendezvény angol nyelven zajlik, és mindenki számára nyitott.

Hivatalos Facebook esemény: itt.

Letölthető booklet: itt.

Event information

Időpont: 2022. April 7., 09:00 - 2022. April 8., 16:00
Helyszín: MOME Auditorium

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121