New approaches to re-enchanting Central and Eastern Europe

2022. április 7-8-án a MOME ad otthont a Közép-Kelet Európa vallási kultúrájának változásait, ún. „újra-varázsolását” vizsgáló nemzetközi konferenciának.

2022. április 7-8-án a MOME ad otthont a Közép-Kelet Európa vallási kultúrájának változásait, ún. „újra-varázsolását” vizsgáló nemzetközi konferenciának.

A New approaches to re-enchanting Central and Eastern Europe című nagyszabású rendezvényre 17 országból 35 előadó érkezik. Az esemény főelőadói Daniel Wojcik (University of Oregon) és Alessandro Testa (Charles University, Prága).

Az előadások, tükrözve az konferencia multidiszciplinaritását, a kortárs vallási kultúra számos jelenségét veszik górcső alá. Többek között bemutatják az ufó-kultúra művészeti síkját, a közösségi médiában is burjánzó COVID-19 összeesküvés elméleteket, a kortárs pogányság mitológiáit, a pogány metál és a keresztény rock zenét, a városi terekben újonnan megjelenő szakrális építményeket, a népszerűvé váló zarándoklatokat, vagy a vallás és az újnacionalizmus kapcsolódásait.

A rendezvényt a MOME Elméleti Intézete a prágai Charles University működő Re-enchanting Central and Eastern Europe ERC.CZ kutatócsoporttal együttműködésben szervezi. A kétnapos konferencián egyetemünkről Keszeg Anna, az EI docense, Körösvölgyi Zoltán doktorandusz és az eseményt szervező Povedák István az Elméleti Intézet docense tartanak előadást.

A rendezvény angol nyelven zajlik, és mindenki számára nyitott.

Hivatalos Facebook esemény: itt.

Letölthető booklet: itt.

Event information

Időpont: 2022. April 7., 09:00 - 2022. April 8., 16:00
Helyszín: MOME Auditorium

More events

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.

Geszler Mária, a kortárs magyar kerámiaművészet meghatározó alakja előadást tart a MOME-n március 22-én 16 órakor.

Máté Gábor DLA habil. Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia BA szakvezetőjének ‘The Apples of Their Eyes’ címmel nyílt kiállítása 2023. március 15-én 12 órakor a jeruzsálemi Yossi Nahmias Fotográfia Galériában (Department of Photographic Communication Hadassah Academic College).
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121