Resilient Spaces / Positive Futures // Paradigma Ariadné

A MOME Építészeti Intézetének idei nyilvános előadássorozatában neves magyar és külföldi építészek, tervezők és gondolkodók ismertetik és tárgyalják az épített környezettel foglalkozó munkáikat.

A „reziliencia” kifejezés az elmúlt néhány évben jelent meg a szakmában. A nemrégiben történt szélsőséges események ‒ a világjárvány, a gyorsuló éghajlatváltozás, társadalmi nyugtalanság ‒ sorának hatására kénytelenek vagyunk felülvizsgálni a világról és az abban elfoglalt helyünkkel kapcsolatos elképzeléseinket.  

A 2022-es előadássorozat keretében szakemberek járják körül a reziliens terek/pozitív jövők témakörét olyan munkákon keresztül, amelyek mindannyiunk jövőjét pozitív irányba befolyásoló épített környezet megteremtésére irányulnak. 

Az első előadást a Paradigma Ariadné építész stúdió tartotta április 28-án 18:00 órakor a MOME Auditóriumában. 

Tovább a Facebook esemény oldalára...

Event information

More events

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.

Geszler Mária, a kortárs magyar kerámiaművészet meghatározó alakja előadást tart a MOME-n március 22-én 16 órakor.

Máté Gábor DLA habil. Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia BA szakvezetőjének ‘The Apples of Their Eyes’ címmel nyílt kiállítása 2023. március 15-én 12 órakor a jeruzsálemi Yossi Nahmias Fotográfia Galériában (Department of Photographic Communication Hadassah Academic College).
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121