Szférikus történetek - A MOME Média design BA szak public art projektje

A Ferenc tér olyan szubjektív tér, ahol -a környéken lakók- az egyéni útvonalak térértelmezések egymást fedő rétegeit hozták létre egymástól függetlenül a múltban a különböző korszakok során. A személyes élmények mentén szerveződő „szférák” jó eséllyel sosem találkoznak, a projekt során azonban láthatóvá és felfedezhetővé válnak az ismeretlen valóságok.

A projekt megvalósításához a MOME Média design BA szakos hallgatói A Ferenc tér környékén élőkkel készítettek inrerjúkat arról, hogy milyen múltbéli emlékeik vannak a környékről, hogyan élik hétköznapjaikat, és szerintük milyen következményei vannak a változásoknak a dzsentrifikáció folyamatán átesett városrészben. Az helyiek által elmesélt történetek alapján pedig alternatív valóságokat hoztak létre a média design eszközeivel. 

A szférikus vagy másképpen 360 fokos tartalom egy olyan immerzív média formátum, mely az ábrázolni kívánt tartalmakat egyszerre minden irányban, teljes 360 fokos nézetben jeleníti meg. Az összegyűjtött információkból, képekből készült történetek a Ferenc tér és környékén élők személyes élményeit mutatják be. 

Megnyitó workshop: 2022. április 21. 17:00.

A projektben résztvevő oktatóink és hallgatóink: 

Barna Nóra, Csenki Csongor, Csillik Martina, Demeter Debóra, Horváth Adrienn, Király Pál Áron, Kis Boglárka, Klucsik Franciska Zsófia, Lengyel Dömötör, Molnár Blanka, Pálinkás-Szűcs Emili Roberta, Polónyi-Gyuricza Krisztián, Székely Ákos, Szőnyi Máté, Vészi Sámuel András, Sina Elbl, Pálfalusi Attila, Erhardt Miklós, Erdei Krisztina.

Tovább a Facebook eseményre...

Event information

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121