Moholy-Nagy University of Art and Design | Média Intézet

Média design BA

Modules
Management
Faculty
External lecturers
News
Events
Magabiztos kísérletezés az új média-művészet új technológiáival
A 2024-ben induló képzéseinkre történő jelentkezéssel kapcsolatos információk már elérhetőek weboldalunkon.
Type of course
Nappali
3 years
6 semesters
Qualification
BA fokozat
Hungarian state funded
2024-02-15
Jelentkezés zárva
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
mediaint@mome.hu
Média design BA képzésünk stabil tudáskészletet és médiatervezői szemléletet kínál, legyen szó kreatív kommunikációs vagy videó tartalmak fejlesztéséről, látványvilágok előállításáról, új technológiákkal való kísérletezésről vagy épp kinetikus installációk létrehozásáról.
A moduláris képzés a kortárs audiovizualitás számos területére kiterjed: a társadalmi audiovizuális kommunikációra, mozgóképes megjelenítésre, digitális képalkotásra, interaktív felületek programozására és általában véve az újmédiára mind gyakorlati, mind elméleti szinten.
Olyan szakembereket képzünk, akik magabiztosan kezelik az új technológiákat, és kreatívak az eszközök, szoftverek egymást átfedő alkalmazásakor. A program szilárd alapokat biztosít az alkalmazott és az autonóm művészi érvényesüléshez, valamint a program MA szintű folytatásához.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok kínálják az egyetem összes tervezői alapszakos hallgatója számára az általános elméleti ismereteke...

A régióban egyedülálló oktatási modul, amely a tervező szakos BA hallgatóknak szolgáltat naprakész, gyakorlati tudást a ...

Az alapképzés teljesítésének utolsó egysége a Diploma, amely a portfólió és a szakdolgozat elemeiből épül fel. A portfól...

News

Több, mint ötvenéves álom vált valóra: magával ragadó vizuális világot teremtettek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Média design szakos hallgatói a világhírű kortárs magyar zeneszerző, Eötvös Péter Mese című művéhez. A premier az idén második alkalommal megrendezett, a MOME és a Zene Háza közös programján, az Intermezzo Fesztiválon zajlott, a projekt pedig egy különleges kooperáció keretében, a Zene Háza, a MOME, a BMC és a világhírű zeneszerző összefogásában valósul meg.

Idén második alkalommal látogathatnak el a zene és a fényfestés, az animáció szerelmesei a MOME és a Zene Háza közös programjára, az Intermezzo Fesztiválra. Az egyetemi hallgatók szervezte esemény célja, amellett, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen feltörekvő zenészeknek, média és animációs művészeknek, az, hogy összekösse a zenét a designszemléletű közösséggel. Mindezt elektronikus zenével, és inspiráló vizuális aláfestéssel, amelyhez a Zene Háza ideális helyszínt biztosít.

Rósz Anna portfóliójában a háromdimenziós modellezés világán keresztül enged betekintést személyes, virtuális terébe. Munkáiban gyakran foglalkozik a nőiség és az anyaság szerepével, az intimitás és a szexualitás kérdéseivel. Grafikáin általában meghatározhatatlan álmokat idéző terek és fantomszerű, reflektív alakok jelennek meg különböző érzelmi állapotok lenyomataként.

Management

BA szakvezető, egyetemi tanársegéd

palfalusi@mome.hu

BA szakfelelős, MA szakfelelős, egyetemi docens, témavezető

merhardt@mome.hu

szakmenedzser

molnar.julia.dora@mome.hu

tartalomfejlesztő

palszem@mome.hu

Faculty

egyetemi adjunktus

abodoczky@mome.hu

MA szakvezető, doktorandusz, egyetemi tanársegéd

cseh.daniel@mome.hu

BA szakfelelős, MA szakfelelős, egyetemi docens, témavezető

merhardt@mome.hu

egyetemi tanársegéd

halak.laszlo.andras@teach.mome.hu

BA szakvezető, egyetemi tanársegéd

palfalusi@mome.hu

doktorandusz, egyetemi tanársegéd

balazs.santa@mome.hu

egyetemi tanár, témavezető

szirtesjano@mome.hu

egyetemi tanár, témavezető

jtasnadi@mome.hu

External lecturers

óraadó

falvay.miklos@teach.mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121