The Promise of Pragmatist Aesthetics: Looking Forward after 30 Years I Konferencia

A MOME Doktori Iskola szervezésében 2022. május 25-28 között megvalósul a pragmatista esztétika téma köré épülő nemzetközi konferencia. Az előadások regisztráció nélkül is látogathatók.

Event information

Richard Shusterman alapműve, a „Pragmatista esztétika” 1992-ben jelent meg. A szerző multikulturális hátterének, sokrétű filozófiai vizsgálódásainak és vonzó kutatási témáinak (rap, populáris művészet, testkultúra) köszönhetően a könyv valósággal revitalizálta az esztétikai gondolkodást. Az új évszázad fordulóján, a szöveg második kiadásával Shusterman új projektjét, a szómaesztétikát is elindította, amely átfogó keretet biztosít a testet érintő kortárs nézőpontok összehangolására, miközben megtartja pragmatikus irányultságát, és olyasmit kínál, amit az egyén közvetlenül átültethet saját szomatikus gyakorlatába.

Az első kiadás harmincadik évfordulóján a pragmatista esztétika és a szómaesztétika önfejlesztő megközelítését, szerteágazó formáit és hatását vizsgáljuk; nem pusztán retrospektív módon, de nyitottan a jövő kérdései és lehetőségei felé is.Idén májusban a világ minden tájáról érkeznek majd előadók a konferenciára, hogy Richard Shusterman személyes részvételével egy valóban multidiszciplináris párbeszédet folytassanak. Shusterman mellett a fő előadók között szerepel Barbara Formis a Sorbonne Egyetemről, az interakció-tervezés szakértője, Kristina Höök Stockholmból, és a Tokiói Egyetem esztétikaprofesszora, Tanehisa Otabe.

Tovább az esemény Facebook oldalára...

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121