Városlabor - Urban Upcycling meetup

Május 12-én rendezik meg a Városlabor első eseményét, az Urban Upcycling Meetupot!

A rendezvény egyik hívószava az újragondolás, a városi lét élhetőbbé tétele környezeti, gazdasági, urbanisztikai szempontból. A fókuszban az üresen álló épületek jelensége áll, elsősorban upcycling szemléletet követve. A résztvevők között Erő Zoltán, Budapest főépítésze, Dr. Schneller Domonkos, Budapest fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára és Kiss Ida, a DMV Group tervező részlegének igazgatója. 

Mi az urban upcycling? Hogyan lehet értéket növelni egy értéktelennek tűnő helyszínen? Hogyan segíthet az újraértelmezés a városok zöldebb működésében? Hogyan lehetnek ezek a típusú felújítások rentábilisak? Hogyan válhatnak a megújuló épületek a helyi közösségi életet aktivizáló helyszínekké? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők. 

Az esemény a Doktori Iskola és az Építészeti Intézet együttműködésében valósul meg.

Időpont: május 12., 10:00-15:00 

Helyszín: MOME BASE - Üvegterem 

Szeretettel várunk benneteket a Városlabor első eseményére, az Urban Upcycling Meetupra! 

Tovább az esemény Facebook oldalára... 

Event information

Időpont: május 12., 10:00-15:00

Helyszín: MOME BASE - Üvegterem

More events

New Yorkból látogat egyetemünkre március végén Mirko Ilić tervezőgrafikus, plakátművész, a globális tervezőgrafikusi szcéna elismert alkotója.

Margeaux Claude kétszeres Fulbright ösztöndíjas keramikusművész március 27-én előadást tart a MOME-n.

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121