A MOME Fotográfia Párizsban

Date:
November 10 és 13 között rendezték meg Párizsban az idei Paris Photo-t, mely a fotográfia médiumának szentelt legnagyobb nemzetközi vásár a világon. Akár a vásáron, akár a nagyobb kísérő eseményeken jártunk, diákjaink, oktatóink és az alumnik számos helyszínen voltak jelen munkáikkal.

Szombat Éva oktatónk az I Want Orgasms, Not Roses című új könyvét dedikálta a vásáron. A szókimondó és cseppet sem szégyenlős sorozatot a Kehrer Verlag adta ki. Fabricius Anna óraadó oktatónk A Hundred Words and Seven Things című munkájának egyes darabjait állította ki a a TOBE Galéria standján. Legát Franciska a Paris Photo CARTE BLANCHE STUDENTS Award final list-jén szerepelt Pokoli éden című sorozatával. Gáldi Vinkó Andrea alumni is dedikált a vásáron és a Rupture & Associés galériában mutatta be Sorry I Gave Birth I Disappeared But Now I'm Back című könyvét. Éder Krisztián Parallax View című egyéni kiállítása és könyvbemutatója a New Galerie-ben volt, Sarkantyu Illés képeit pedig a Galerie La Forest Divonne-ban láthattuk. Geibl Kata óraadó oktatónk fotója a Fisheye magazin címlapján köszönt vissza, Szalai Dániel Novogen című könyvébe pedig a Polycopies, a független fotókönyv kiadók vásárán futottunk bele.  

Nem csoda, hogy az egyik, független kurátorokat és szakembereket felvonultató beszélgetésen nagyon pozitívan nyilatkoztak a MOME Photography alumnikról. Találkoztunk Joan Fontcuberta katalán konceptuális művésszel, akinek munkássága a fotografikus kép és a valóság kapcsolatát árnyalja, emellett íróként, szerkesztőként, tanárként és kurátorként is tevékenykedik, továbbá Kateryna Radchenko ukrán kurátorral, az Odesa Photo Days Festival igazgatójával. Mindketten elfogadták meghívásunkat a következő szemeszterre. 

More news

Közel 250 hallgató életének egyik legfontosabb eseménye zajlik hamarosan, ahogy korábban, 2023-ban is számos diplomavédés lesz nyilvános, melyekre június 5-21. között kerül sor. A mestermunkákból nyíló Diplomakiállítás június 17-18. között látogatható majd a Campus több pontján. A MOME ünnepélyes diplomaosztójának vendégeként ismét világhírű alkotók érkeznek Budapestre, olyanok, akiknek pályája, életútja példa lehet a hallgatók számára.

Mit hoz a jövő 20 év múlva az oktatás, az egészségügy vagy a közlekedés terén? Milyen lesz az élet 2043-ban? Ezeken a kérdéseken gondolkodhatnak közösen az Ugrás a jövőbe! kreatív pályázat résztvevői a MOME oktatóival. A résztvevők a második fordulóban az egyetem tanárainak segítségével fejleszthetik tervüket egy többhetes intenzív mentorációs folyamat keretében.

A MOME tanárképzésében mindig kiemelt helyet kap az iskolai tanítási gyakorlat, hiszen a tanári pályára készülők számára a valós iskolai környezet biztosítja a legjobb felkészülési terepet. A MOME Design és vizuálisművészet tanárszakjain évente 10-en végeznek, a szakok országos szinten is az egyik legnépszerűbb képzési területhez, a pedagógusképzéshez tartoznak, ahová évente kiemelten sokan jelentkeznek.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121