A MOME Fotográfia Párizsban

Date:
November 10 és 13 között rendezték meg Párizsban az idei Paris Photo-t, mely a fotográfia médiumának szentelt legnagyobb nemzetközi vásár a világon. Akár a vásáron, akár a nagyobb kísérő eseményeken jártunk, diákjaink, oktatóink és az alumnik számos helyszínen voltak jelen munkáikkal.

Szombat Éva oktatónk az I Want Orgasms, Not Roses című új könyvét dedikálta a vásáron. A szókimondó és cseppet sem szégyenlős sorozatot a Kehrer Verlag adta ki. Fabricius Anna óraadó oktatónk A Hundred Words and Seven Things című munkájának egyes darabjait állította ki a a TOBE Galéria standján. Legát Franciska a Paris Photo CARTE BLANCHE STUDENTS Award final list-jén szerepelt Pokoli éden című sorozatával. Gáldi Vinkó Andrea alumni is dedikált a vásáron és a Rupture & Associés galériában mutatta be Sorry I Gave Birth I Disappeared But Now I'm Back című könyvét. Éder Krisztián Parallax View című egyéni kiállítása és könyvbemutatója a New Galerie-ben volt, Sarkantyu Illés képeit pedig a Galerie La Forest Divonne-ban láthattuk. Geibl Kata óraadó oktatónk fotója a Fisheye magazin címlapján köszönt vissza, Szalai Dániel Novogen című könyvébe pedig a Polycopies, a független fotókönyv kiadók vásárán futottunk bele.  

Nem csoda, hogy az egyik, független kurátorokat és szakembereket felvonultató beszélgetésen nagyon pozitívan nyilatkoztak a MOME Photography alumnikról. Találkoztunk Joan Fontcuberta katalán konceptuális művésszel, akinek munkássága a fotografikus kép és a valóság kapcsolatát árnyalja, emellett íróként, szerkesztőként, tanárként és kurátorként is tevékenykedik, továbbá Kateryna Radchenko ukrán kurátorral, az Odesa Photo Days Festival igazgatójával. Mindketten elfogadták meghívásunkat a következő szemeszterre. 

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121