A MOME Fotográfia Párizsban

Date:
November 10 és 13 között rendezték meg Párizsban az idei Paris Photo-t, mely a fotográfia médiumának szentelt legnagyobb nemzetközi vásár a világon. Akár a vásáron, akár a nagyobb kísérő eseményeken jártunk, diákjaink, oktatóink és az alumnik számos helyszínen voltak jelen munkáikkal.

Szombat Éva oktatónk az I Want Orgasms, Not Roses című új könyvét dedikálta a vásáron. A szókimondó és cseppet sem szégyenlős sorozatot a Kehrer Verlag adta ki. Fabricius Anna óraadó oktatónk A Hundred Words and Seven Things című munkájának egyes darabjait állította ki a a TOBE Galéria standján. Legát Franciska a Paris Photo CARTE BLANCHE STUDENTS Award final list-jén szerepelt Pokoli éden című sorozatával. Gáldi Vinkó Andrea alumni is dedikált a vásáron és a Rupture & Associés galériában mutatta be Sorry I Gave Birth I Disappeared But Now I'm Back című könyvét. Éder Krisztián Parallax View című egyéni kiállítása és könyvbemutatója a New Galerie-ben volt, Sarkantyu Illés képeit pedig a Galerie La Forest Divonne-ban láthattuk. Geibl Kata óraadó oktatónk fotója a Fisheye magazin címlapján köszönt vissza, Szalai Dániel Novogen című könyvébe pedig a Polycopies, a független fotókönyv kiadók vásárán futottunk bele.  

Nem csoda, hogy az egyik, független kurátorokat és szakembereket felvonultató beszélgetésen nagyon pozitívan nyilatkoztak a MOME Photography alumnikról. Találkoztunk Joan Fontcuberta katalán konceptuális művésszel, akinek munkássága a fotografikus kép és a valóság kapcsolatát árnyalja, emellett íróként, szerkesztőként, tanárként és kurátorként is tevékenykedik, továbbá Kateryna Radchenko ukrán kurátorral, az Odesa Photo Days Festival igazgatójával. Mindketten elfogadták meghívásunkat a következő szemeszterre. 

More news

Milyen lesz az élet 2043-ban? Mesterséges intelligencia, környezeti változások, új közlekedési eszközök, létformák… Mit hoz a jövő? Hogyan képzelik a világot 20 év múlva a mai kiskamaszok? Ezekre a kérdésekre keresi a választ 2023- ban is az Ugrás a jövőbe kreatív pályázat, arra bíztatva a hazai és határon túli tizenéveseket, hogy osszák meg elképzeléseiket a jövőről. Január 27-től ismét lehet jelentkezni a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) ötletversenyére. 

164 év örökség - 9 tárgytervező - 9 tradicionális desszert - 9 kortárs koncepció

Erhardt Domonkos Szemem sarka című animációjának szurkolhatunk a február 16-án kezdődő 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció szakán a Filmintézet támogatásával készült alkotás világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának Generation 14+ programjában lesz. A film azt a pillanatot mutatja be, amikor két, addig egymás számára ismeretlen ember élete egy összenézés erejéig találkozik.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121