A MOME is ott volt a nyár egyik legizgalmasabb programján, az INOTA fesztiválon

Date:
Egy igazán különleges programmal zárult a nyár, melynek a Várpalotán található Inotai Hőerőmű épületei adtak helyet. Az INOTA - Audiovizuális fesztivál az erőműben rendezvénysorozat több MOME-kapcsolódással is rendelkezik, ezeket szedtük most össze.

2023. augusztus 31. és szeptember 3. között, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa részeként rendezték meg az első INOTA fesztivált. Az eseményt elsősorban az egyedülálló helyszíne, a már nem üzemelő Inotai Hőerőmű három ikonikus hűtőtornya tette kihagyhatatlanná, de a programok is legalább ennyire izgalmasak voltak. 

A zenei actek mellett a vizualitásra is óriási hangsúlyt fektettek a szervezők: fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások is megvalósultak a fesztiválon.. Ezek között volt látható  a fesztivál egyik szervezőjének, Besnyő Dániel, egykori MOME Média Design hallgatónak VACUUM II című installációja is, melyet két alkotótársával hozott létre a térben. 

A 2020-ban Építőművész BA szakon végzett Hegyi Fanni a diplomamunkáját állította ki az installációk között. Gryllus Ábris Tervezőgrafika MA szakon végzett, jelenleg a MOME Doktori Iskola hallgatója, FOR. X NIMOVA PROJECKT című, kísérleti zenei projektjével szerepelt a fesztivál programjában. 

A nagyszabású eseménysorozaton a szervezőcsapat munkáját segítette Djogni Ábel és Molnár Apollónia, 2023-an Design- és művészetmenedzsment MA szakon végzett hallgatók, valamint Faddi Bianka és Turjányi Lilla, akik jelenleg is a DMM MA hallgatói.  

További információ a fesztiválról: https://inotafestival.hu/ 

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121