A MOME is ott volt a nyár egyik legizgalmasabb programján, az INOTA fesztiválon

Date:
Egy igazán különleges programmal zárult a nyár, melynek a Várpalotán található Inotai Hőerőmű épületei adtak helyet. Az INOTA - Audiovizuális fesztivál az erőműben rendezvénysorozat több MOME-kapcsolódással is rendelkezik, ezeket szedtük most össze.

2023. augusztus 31. és szeptember 3. között, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa részeként rendezték meg az első INOTA fesztivált. Az eseményt elsősorban az egyedülálló helyszíne, a már nem üzemelő Inotai Hőerőmű három ikonikus hűtőtornya tette kihagyhatatlanná, de a programok is legalább ennyire izgalmasak voltak. 

A zenei actek mellett a vizualitásra is óriási hangsúlyt fektettek a szervezők: fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások is megvalósultak a fesztiválon.. Ezek között volt látható  a fesztivál egyik szervezőjének, Besnyő Dániel, egykori MOME Média Design hallgatónak VACUUM II című installációja is, melyet két alkotótársával hozott létre a térben. 

A 2020-ban Építőművész BA szakon végzett Hegyi Fanni a diplomamunkáját állította ki az installációk között. Gryllus Ábris Tervezőgrafika MA szakon végzett, jelenleg a MOME Doktori Iskola hallgatója, FOR. X NIMOVA PROJECKT című, kísérleti zenei projektjével szerepelt a fesztivál programjában. 

A nagyszabású eseménysorozaton a szervezőcsapat munkáját segítette Djogni Ábel és Molnár Apollónia, 2023-an Design- és művészetmenedzsment MA szakon végzett hallgatók, valamint Faddi Bianka és Turjányi Lilla, akik jelenleg is a DMM MA hallgatói.  

További információ a fesztiválról: https://inotafestival.hu/ 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121