A MOME közössége is részt vesz az árvízi védekezésben

Kollégáink, oktatóink, hallgatóink a napokban megmutatták, hogy mire képes a MOME, ha krízishelyzetről van szó. A héten önkéntesként dolgoztak Vácon, és homokzsákok töltésével támogatták az árvízi védekezésben részt vevő hivatalos szervek munkáját a védvonalakon. A készültségben – amely sajnos még jó pár napig fennáll – minden segítő kézre szükség van, a MOME pedig ismét bizonyítja, hogy nemcsak tudásban erős, hanem abban is, hogy azonnal cselekedni tud, amikor szükség van rá.

Az egyetem vezetői, a rektor, a fenntartó és a vezérigazgató, értesülve a drámai árvízhelyzetről, azonnal összefogásra hívták az egyetemi polgárságot. A MOME dolgozóiból és hallgatóiból álló elhivatott önkéntes csapat hamar létrejött: szinte órák alatt több tucat ember jelentkezett segíteni. A napot tegnap is, és ma is Vác Szérűskert városrészében kezdték, ahol a város homokzsáktöltő pontot állított fel, és ahol a védelmi munkák folyamatosan zajlanak. 

„Büszkék vagyunk rá, hogy a MOME polgárai bármikor felelősen és aktívan dolgoznak azért, hogy segítsenek egy nehéz helyzetben” – mondta Koós Pál rektor, hozzátéve, hogy legyen szó árvízről, a háború sújtotta térségből menekülők megsegítéséről vagy erdőtelepítésről, a MOME polgárai tettekkel mutatják meg, hogy számukra milyen fontos érték az összefogás, a szolidaritás és a segítségnyújtás a bajban. 

More news

Ismét átadták a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjat a MOME kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tehetséges hallgatóinak. A 2023/2024-es tavaszi félév nyertes pályaművei között számos, korunk aktuális társadalmi kérdéseit vizsgáló, kísérletező projekt van, a videójátéktól a különböző kutatásokon, revitalizációs építészeti projekteken át a gyermekeknek készülő fejlesztőeszközökig.

A MOME Elméleti Intézetének hallgatói 2020 óta összesen öt alkalommal pályázhattak az egy évre szóló támogatásra, amely kifejezetten elméleti szakemberek és kurátorok pályakezdését támogatta. Az 2024/2025-ös tanévben a most utolsó alkalommal átadott Deák Erika-ösztöndíjat a Rendes Kapuőrök szerkesztősége, tíz Designelmélet mesterképzésben részt vevő hallgató nyerte el egy kiállításkritikával foglalkozó Instagram-platform koncepciójával.

Hogyan válaszolhat a design korunk összetett kérdéseire? Milyen módszerekkel lehet a megőrizni a hagyományos tudást, miközben a legmodernebb technológiai fejlesztéseket is alkalmazzuk? A MOME legkiemelkedőbb diplomamunkáiból nyílt londoni kiállítás ezekre az alapvető kérdésekre keresi a választ. A Challenging Future tárlat tükrözi az iskola küldetését, hogy a 21. század legsürgetőbb kérdéseivel a designalapú oktatás, kutatás és a gyakorlati szakértelem szintézisén keresztül foglalkozzunk.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121